Szakmai díj a Rákgyógyítás főszerkesztőjének

B. Papp László, a Rákgyógyítás országos magazin és a www.rakgyogyitas.hu portál főszerkesztője nyerte el a „2012 egészségügyi kommunikációs szakembere” címet.

Jóbai Zsolt és B. Papp László a díjátadón (fotó: Havran Zoltán)A Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Közhasznú Egyesület (NEEK) szakmai zsűrije B. Papp Lászlónak, a Rákgyógyítás főszerkesztőjének ítélte oda a „2012 egészségügyi kommunikációs szakembere” címet – jelentette be Jóbai Zsolt, a NEEK elnöke Budapesten, a „Marketing, PR és reklám az egészségügyben” című 2013. februári országos konferencián.
A kitüntetett a lap indulása, 2008 óta főszerkesztője a Rákgyógyítás Magazinnak, emellett a sclerosis multiplexes betegeknek szóló SejtMag című lapot ugyancsak főszerkesztőként jegyzi, rendszeresen publikál a Medical Tribune, a PraxisMenedzsment és a Weborvos egészségügyi magazinok hasábjain.

Több betegszervezettel és orvosi társasággal dolgozik együtt, többek között az emésztőszervi daganatos betegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület szóvivője. Emellett 2012-ben aktív részese volt több társadalmi kezdeményezés megszervezésének és lebonyolításának, nevéhez fűződik az „Ezerarcú kór, az SM betegek ezer arca” fotópályázat és a hozzá kapcsolódó fővárosi szabadtéri kiállítások megszervezése, továbbá a „Segíts Mozdulni!” médiapályázat és a „Ki látta a máját utoljára?” sajtópályázat lebonyolítása, amelyek révén országszerte számos cikk és riport foglalkozott a felvetett problémakörrel. 2012-ben daganatos betegségekről és a vérzékenységről is vezetett nagy visszhangot kiváltott figyelemfelkeltő akciókat.

A budapesti díjátadáson B. Papp László kiemelte: „elismerés leginkább azokat a betegeket illeti, akik a civil szervezetek tagjaiként arcukat, energiájukat, idejüket adják a betegtársak és az egészséges emberek érdekében szervezett programoknak, betegségük ellenére aktívan kiállnak a kezdeményezések mellett. Általuk válik hitelessé minden társadalmi célú kampány és kommunikáció, ezért a szakmai elismerés nekik is szól.”
Top