Szeged: Nemzeti Rákellenes Napi konferencia

Magyarországon 1993 óta minden április 10-én a nemzeti rákellenes naphoz kötődő programokat szerveznek. Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinika idén konferenciát rendez. A laikusok számára is érdekes előadások közös témája: a személyre szabott sugárterápia új módszereinek a bemutatása.

Az emlőt, a méhnyakot, a prosztatát, a központi idegrendszert érintő daganatok kezeléséről az SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika munkatársai közül Dr. Varga Zoltán tudományos munkatárs, Prof. Dr. Kahán Zsuzsanna tanszékvezető egyetemi tanár, Dr. Maráz Anikó adjunktus, Dr. Hideghéty Katalin egyetemi docens beszél, míg Dr. Nikolényi Aliz egyetemi adjunktus előadásának címe: Sztereotaxiás sugársebészet.

A rendezvény helyszíne és időpontja:
MTA Szegedi Akadémiai Bizottság (Szeged, Somogyi u. 7.)
2018. április 10., kedd, 15 óra

A „nemzeti rákellenes nap” előtt, 2018. április 9-én, hétfőn 10 és 16 óra között, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete (SZOE) SCOPH szekciója és a TIK közös programja a tumorprevencióra irányítja a figyelmet.

Reisinger Karolina: Mit (t)egyek, hogy jól legyek? címmel a tumorprevenció táplálkozási kérdéseiről beszél, majd Dr. Dobi Ágnes (SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika) és Dr. Oláh Judit (SZTE ÁOK Bőrgyógyászai és Allergológiai Klinika) ugyancsak ismeretterjesztő előadást tart.

A standoknál az önvizsgálatra; a dohányzás káros hatásaira; a korszerű terápiákra, a véradás jelentőségére, az anyajegyszűrésre fókuszálva támogatják a Magyar Rák Liga kezdeményezését.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top