Támaszt nyújtanak a rákbetegek családtagjainak

A fővárosi Tűzmadár Házban bármikor be lehet kapcsolódni abba a nyitott csoportba, amelyet rákbetegek családtagjainak, gondozóinak szerveznek, hogy segítsenek számukra a rájuk nehezedő érzelmi terhek feloldásában.

Nemcsak a rákbetegeket, a hozzátartozókat is nagy kihívás elé állítja, amikor a család egy tagjával egy súlyos betegség diagnózisát közlik. A beteg gyógyulását és életminőségét alapvetően meghatározza, hogy milyen családi hátteret és támogatást érezhet maga mögött, ám sokszor a családtagoknak is megerősítésre van szükségük ahhoz, hogy stabil támaszai lehessenek szerettüknek. Ebben próbál segíteni a program.

A Tűzmadár Ház Budapesten az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centruma mellett működik, a László Kórház 1-es pavilonjában (IX. kerület Gyáli út, a Nagyvárad téri metrómegállótól néhány percre). Az ingyenes tréningre a lakóhelytől és a kezelés helyétől függetlenül, szerte az országból várnak mindenkit. Az első csoportfoglalkozás dátuma 2010. január 18. 16 óra 30, ám ettől kezdve folyamatosan fogadják a jelentkezőket.

További részletek és elérhetőségek a Tűzmadár honlapon vagy a tuzmadaralapitvany@gmail.com címen.

Kapcsolódó cikkek:
Három tábor a rákbeteg embereknek
Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog

Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Családban is lehet magányos a beteg
Nem lemondani a mindennapi örömökről
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top