Társadalmi összefogás a mellrák ellen

Immár 8. alkalommal kerül sor a mellrák elleni küzdelem jegyében arra, hogy Budapesten a rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétáljon át. 2009. október 4-én 16 órától a Magyar Tudományos Akadémián és a téren lévő színpadon is gazdag program várja az érdeklődőket.

Énekesek és zenekarok gondoskodnak arról, hogy minél többen kedvet kapjanak a családi programnak is beillő megmozduláson való részvételre. Az MTA épületében az eseménnyel párhuzamosan a Vöröskereszt szűrővizsgálatai, véradás, orvosi és prevenciós tanácsadás, ingyenes szűrővizsgálatok várnak mindenkit. Eközben egy tudományos szimpózium keretében áttekintik a hazai rákkutatás és gyógyítás elismert orvos szakértői, hogy mi jellemzi napjainkban az emlőrák szűrés magyar és nemzetközi gyakorlatát, eredményeit.

A résztvevők 20 órakor a kivilágított Lánchídon együtt sétálnak át annak jegyében, hogy kifejezzék: közösen többet tehetünk a mellrák ellen, s fontos, hogy mindenki odafigyeljen a számára fontos nőkre, legyen az társa vagy az édesanyja. Odafigyeléssel
az időben felismert és kezelt betegség gyógyítható, s a legnagyobb hiba, amit valaki elkövet, ha homokba dugja a fejét vagy elbagatellizálja a panaszait.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák
Emlőrák: semmit sem szabad halogatni
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni
Nem minden nő választja az emlőmegtartó műtétet
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Áttétes emlőrákban is sorvasztják az ereket
A HER2-pozitív emlőrák és célzott kezelése
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm

Top