Új elnök a Rákellenes Liga élén

A Magyar Rákellenes Liga 2009. szeptember 19-i tisztújító közgyűlésén a szervezetet 20 éve irányító dr. Vasváry Artúrné nem indult az elnökségért. Az egyesület tagsága elnöknek prof. dr. Simon Tamást, általános elnökhelyettesnek dr. Demeter Jolánt, gazdasági elnökhelyettesnek pedig Rozványi Balázst választotta.

Prof. dr. Simon Tamás egyetemi tanár, professzor emeritus, az orvostudomány kandidátusa, a Magyar Rákellenes Liga alapító tagja. Népegészségügyi gyakorlatával folyamatosan részt vett az egyesület életében, sokat tett az ifjúság egészségtudatos neveléséért, részt vett a pedagógusok és a védőnők képzésében, elindítója különféle pályázatoknak, s kiemelten fontosnak tartja a férfiak egészségének fókuszba emelését is.

Az általános alelnöknek megválasztott dr. Demeter Jolán több mint 30 éve a Szent János Kórház Radiológiai Osztályán dolgozik radiológus szakorvosként. Munkája során egyaránt végez klasszikus radiológiai, ultrahang, CT és mammográfiás vizsgálatokat, a Mammográfiás Szűrőcentrum vezetője, az asszonyokat közösségbe szervező emlőklubot több mint 10 éve patronálja.

Kapcsolódó cikkek:
Túl kevesen ismerik a betegszervezeteket
Egyenlőtlen esélyekkel küzdenek a rákbetegek
Segítség a rákbetegeknek és családtagjaiknak

Top