200 közérthető cikk az emlőrákról: teljessé vált a tudástár

Teljessé vált a 2019-es Rákellenes Világnapon elindított emlőrák tudástár: a Rákgyógyítás.hu oldalon közzétettük a kétszázadik közérthető cikket is a mellrákról, a betegség típusairól, diagnózisáról, kezelési lehetőségeiről, a testi-lelki rehabilitációról.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szakmai partnerségével működő www.rakgyogyitas.hu portálon immár 200 új cikk érhető el az emlődaganatokról. A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által működtetett, a független betegtájékoztatás jegyében hirdetésmentes portálunk célja, hogy az emlőrák tudástárral szakmailag ellenőrzött, közérthető válaszokat adjunk a mellrákkal szembesült betegek és családtagjaik számára. A válaszok nem helyettesítik az orvos-beteg kapcsolatot, de hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a betegek felkészültebbek legyenek, értsék, hogy mi miért történik a kórházakban, javulhasson az orvos-beteg kommunikáció.

A Rákgyógyítás.hu/emlorak200 címen elérhető összeállításban a teljességre törekedve ismertetjük a mellrák kialakulásának hátterét, bemutatjuk a diagnosztikai módszereket, részletesen taglaljuk a műtéti típusokat, segítséget nyújtunk az operációra való felkészülésben, foglalkozunk a műtét utáni időszak nehézségeivel, a rehabilitációval. Bemutatjuk a sugárkezelések lehetőségeit, részletesen ismeretjük a kemoterápiák, a célzott onkológiai kezelések, a hormonterápiák jellemzőit. Önálló fejezetet szentelünk a mellékhatásoknak, ismertetjük azok elkerülésének, csökkentésének lehetőségeit, írunk a fájdalomcsillapításról, életmódbeli kérdésekről, kitérünk a betegséggel járó lelki megpróbáltatásokra is. Az internetes cikksorozat a Roche (Magyarország) Kft. támogatásával készült, a tervek szerint az összeállítás 2019-ben könyv formájában is megjelenik.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top