A fájdalom és a fájdalomcsillapítás pszichológiája

Minden fájdalmat csak az az ember érez, akinek fáj valamije, a fájdalomérzetet fizikai és lelki összetevők is befolyásolják. A Gyógyulj Velünk Egyesület 2019. február 28-i nyílt egyesületi napján a fájdalomcsillapítás testi és pszichológiai összetevőiről is szó lesz egy tapasztalt előadó vezetésével.

Rohánszky Magda

Rohánszky Magda

Időpont: 2019. február 28., csütörtök 14.30
Helyszín: Tűzmadár Ház (1097 Budapest, Albert Flórián út 5–7., Szent László Kórház 1. pavilon)

Előadó: Rohánszky Magda onkopszichológus, a Tűzmadár Ház vezetője
Téma: A fájdalomcsillapítás pszichológiai lehetőségei

A gyógyulás vagy a betegséggel való együttélés során fontos, hogy a test és a lélek rehabilitációjára egyaránt hangsúlyt helyezzünk. Ezúttal a lélekre figyelünk: hogyan csillapíthatjuk testi és lelki fájdalmainkat pszichológiai módszerek segítségével?

  • a fájdalomérzet egyéni megélése, szubjektivitása
  • a daganatos beteg és hozzátartozók által a fájdalomcsillapításért megtehető lépések
  • pszichológiai fájdalomcsillapítási módszerekGyógyulj Velünk Egyesület
  • csoportos gyakorlatok
  • kérdések és válaszok, tapasztalatcsere

Az előadás után közös gyógytornára is lesz lehetőség, a foglalkozást Kapitány Zsuzsanna gyógytornász, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnökségi tagja vezeti.

A részvétel ingyenes, semmilyen kötelezettséggel nem jár, nem feltétele az egyesületi tagság sem. Minden érdeklődőt, érintettet sok szeretettel várnak a szervezők. További információk: (0630) 922-7797, info@gyve.hu

A rendezvény a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top