Gyomorrák gyógyítása, kezelése: új európai útmutató és áttekintő előadás

A gyomorrák korszerű kezelési gyakorlatát bemutató új betegtájékoztató füzet jelent meg: az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) kiadványa magyar nyelven a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában látott napvilágot.

A nyomtatott kiadvány az alapoktól a ma elérhető legkorszerűbb terápiákig összefoglalja mindazokat a tudnivalókat, amelyek ismerete segítheti a betegeket és hozzátartozóikat a betegút során, érthetőbbé teheti a szakkifejezéseket, hozzájárulhat az orvos-beteg kommunikáció javításához. A Gyógyulj Velünk Egyesület által magyarul kiadott ESMO Gyomorrák betegtájékoztató kiadvány PDF formátumban a címlapra vagy IDE KATTINTVA tölthető le:

A kiadványbemutató online betegtájékoztató fórumot a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Rákgyógyítás.hu portál 2024. április 24-én tartotta. Ekkor a betegség kezeléséről dr. Szöllősi Regő, a Dél-pesti Centrumkórház Onkológiai Centrumának onkológus szakorvosa tartott közérthető áttekintő előadást. Az előadásban a gyomorrák kialakulásáról, típusairól, stádiumairól, a korai, a helyileg előrehaladott és az áttétes gyomorrák kezeléséről egyaránt szó volt, az előadó a műtét jelentőségét, a gyomorrákban ritkán alkalmazott sugárterápia helyét, részletesen pedig az onkológiai gyógyszeres terápiákat is áttekintette és elmagyarázta. Szöllősi Regő külön kitért a kemoterápiák, a célzott onkológiai kezelések, az immunterápiák alkalmazásának lehetőségeire és korlátjaira. Az előadás révén a gyomorrák betegút bármelyik fázisában lévő beteg, illetve hozzátartozó segítséget kaphat abban, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Az előadó kitért arra is, hogy az életmódot tekintve mit tehet a beteg önmaga az állapot és a kilátások javításáért. Az adás második felében az előadó az előadást élőben követő nézők kérdéseire adott válaszokat.

A B. Papp László, a Rákgyógyítás.hu főszerkesztője által moderált előadás és fórum itt visszanézhető:

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top