Alkotói pályázatot hirdet a betegszervezet

A nőgyógyászati daganatos betegségekkel foglalkozó Mályvavirág Alapítvány művészeti pályázatot hirdetett.

A májusi petefészek világnap alkalmából a figyelemfelhívást művészi ábrázolással megjelenítő, erősítő pályázatot írt ki az alapítvány. A pályázaton részt vehet bárki, aki úgy érzi, kreativitásával, a saját stílusában ábrázolni tudja a kampány mondanivalóját. A technika szabadon választható, lehet festmény, rajz, kisplasztika, textil-, fa-, fém- vagy üvegmunka, tűzzománc, vagy bármi egyéb.

A pályázati felhívás két szakaszból áll.

I. szakasz:

Várják azokat a pályamunkákat, amelyek a petefészkeket művészi módon ábrázolják.
A leadás/beküldés határideje: 2022. június 30.
Választható technikák: szabadon választható.
Méret: minimum 20x30cm, maximum 60x80cm.

A beérkezett művek közül a zsűri egy alkotást választ ki.

Döntés és értesítés dátuma: 2022. július 15.

Díjazás: A pályázat zsűri által kiválasztott győztese 100.000 Ft értékű ajándékutalványt kap egy, a nyertessel közösen választott üzletbe vagy művészellátó boltba.

Azokat a pályázatokat is szeretnék a továbbiakban kampányokhoz, segítő kiadványokhoz felhasználni, amelyek nem kerülnek győztesként kihirdetésre. A felhasználási jogokról az alkotókkal szerződésben rendelkeznek.

II. szakasz:

A győztes mű alkotóját felkérik arra, hogy a petefészekrák 10 legjellemzőbb tünetét is hasonló stílusban jelenítse meg külön-külön (tehát ez 10 db alkotást jelent, ugyanabban a stílusban), amelyeket kiegészítenek a tünetek megnevezésével és leírásával. Ezért akár élethű, akár elvont, absztrakt, kreatív megjelenítést is elfogadnak.

Az elkészült műveket egy budapesti megnyitó kiállítást követően országos vándorkiállításra indítják, az alkotó így lehetőséget kap arra, hogy országszerte megismerjék a munkáját. A művész ezen kívül tiszteletbeli Mályvavirág Nagykövetként elismerő emlékplakettben részesül.

A Mályvavirág Alapítvány a nyertes részére, a II. szakaszban felhasznált alapanyagok költségét számla ellenében megtéríti.

Várják tehát azoknak a művészeknek a jelentkezését, akik fontosnak érzik, hogy részesei legyenek egy figyelemfelhívó kampánynak, és akik vállalják, hogy alkotóművészetükkel segítik a Mályvavirág Alapítvány munkáját. Felhívják a figyelmet arra, hogy azok munkáit várják, akik vállalják a II. szakaszban való részvételt is. A győztesnek szeptember 30-ig lesz ideje a 10 további művet elkészíteni. Az alkotások felhasználási jogait szerződésben rögzítik.

Az alkotások elküldhetők postán vagy leadhatók személyesen a Mályvavirág Alapítvány irodájában:

2330 Dunaharaszti, Móra Ferenc utca 1.

Az érvényes pályázathoz szükséges egy pályázati adatlap kitöltése és leadása is, ezt a Mályvavirág Alapítvány oldalán, ide kattintva lehet megtalálni.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top