Egészségpart szűrőprogram a Balaton körül

A Balaton partján nemcsak nyaralni lehet, hanem szűrővizsgálatokon is részt lehet venni – ezt célozza az Egészségpart szűrőprogram.

A 2022-ben is több helyszínen megrendezett program 2023-ban Balatonbogláron július 7-9., Balatonalmádin július 21-23., Gyenesdiáson augusztus 11-13. között kínál ingyenes szűréseket.

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának szakmai támogatásával az egészségügyi szűrő-, és felvilágosító programsorozatát, amelynek célja a helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók szűrése és egészségesebb életmódra való ösztönzése.

Bőrgyógyászati vizsgálatra, digitális szájüregi szűrővizsgálatra, olyan általános szűrővizsgálatokra nyílik lehetőség, mint a vérnyomás, vércukor, vérzsírok ellenőrzése, továbbá testösszetétel elemzés, férfiaknak pedig a PSA-szint vizsgálata. A prosztataspecifikus antigén vizsgálatát ujjbegyből vett vérmintából végzik, az eredmény néhány perc alatt elkészül. A program égisze alatt életmód kockázatfelmérésre, funkcionális mozgásminta szűrésre is lehetőség nyílik, valamint interaktív prevenciós aktivitásokat is szerveznek, hogy a gyerekeket is megszólíthassák.

A részvétel ingyenes, lakcímkártyát és TAJ kártyát kérnek a regisztrációhoz.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top