Előzzük meg a megelőzhető rákbetegségeket!

A gyakori daganatos megbetegedések legalább egyharmada megelőzhető lenne, egy újabb jelentős hányad pedig időben felismerve meggyógyítható – hangsúlyozták a Szolnokon rendezett egészségnapon.

A daganatos betegségek megelőzése, a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel fontossága, a mozgás életvédő szerepe is napirendre került Szolnokon, ahol a Magyar Rákellenes Liga Írisz Szolnoki Alapszervezet rendezett egészségfórumot.

A programot az Európai Rákellenes Hét „Méltányos ellátást mindenkinek” felhívása nyomán hirdették meg. Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke bemutatta az Európai Rákellenes Kódexet. Előadást tartott szakdolgozó, egészségfejlesztési és mentálhigiénés szakember is.

A fórumon hangsúlyozták: minden ember tehet a mindennapokban a saját egészsége megőrzése érdekében, hiszen a legjobb, ha ki sem alakul egy súlyos betegség. Ám ha már kialakult, halogatás nélkül lépni kell, ám ilyenkor is fontos, hogy az orvosi kezelések mellett a beteg a saját életmódjában milyen lépéseket tesz meg, amivel támogathatja az egészségét.

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top