Emlőrák szimpózium és lakossági fórum Szegeden

Az emlődaganatokra és a daganatgyógyításra fókuszáló, onkológiai szakemberek részvételével zajló lakossági fórumra várják az érdeklődőket szeptember 15-én Szegeden. A nyílt program a városban zajló háromnapos tudományos program, a Szegedi Emlőrák Szimpózium része.

A Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának szakmai vezetésével 2005 óta kétévente szervezik meg a Szegedi Emlőrák Szimpóziumot. A rendezvény célja, hogy az emlőrákkal foglalkozó szakemberek megismerjék egymás problémáit, szempontjait, közösen kifejlesztett módszereket alkalmazzanak, innovatív új eljárásokat vezessenek be. E hagyományokat folytatják 2017. szeptember 15-17. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK). A programban szerepel workshop, tudományos előadás, gyógyszergyári bemutató, kiállítás, illetve most először szakdolgozói fórum is.

A VII. SZESZ nyitó napján, 2017. szeptember 15-én, pénteken 17-19 óra között a TIK-ben – a hagyományoknak megfelelően – lakossági fórumot tartanak: a laikus érdeklődők számára onkológiai szakemberek ismertetik a daganatgyógyítás időszerű problémaköreit, most az immunterápiára és a „csodaszerekre,” az alternatív terápiára fókuszálva.

Program:
– Saját védekezés a daganatok ellen: Immunterápia az onkológiában
Prof. Dr. Oláh Judit egyetemi tanár, SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Szeged
– „Csodaszerek”, alternatív terápia a daganatok kezelésében
Dr. Bíró Krisztina főorvos, Országos Onkológiai Intézet, Belgyógyászati-onkológiai és klinikai farmakológiai Osztály, Budapest

A nyílt fórum helyszíne:
SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, 6722 Szeged, Ady tér 10.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top