Férfinap nemcsak férfiaknak

A nőkre is szükség van a férfiak megmentéséhez: bemutatkozik a MentsManust Mozgalom és a Prosztata Kommandó a Gyógyulj Velünk Egyesület betegnapján.

Sok hasznos információt kaphatnak a férfiegészségről, a férfiakat sújtó daganatos betegségről a Gyógyulj Velünk Egyesület következő egyesületi napján. A Gyógyulj Velünk Egyesület minden típusú daganatos beteget összefog, ám munkájában kiemelt szerepet kap a prosztatarák – Kalotay Gábor, az egyesület elnöke önmaga is prosztatarákból gyógyult egykori betegként is sok tapasztalatot át tud adni azoknak, akik a betegséggel szembesülnek.

A 2004-ben fiatalok lelkesedéséből Magyarországon is meghonosított Movember Mozgalom, melynek fő kampánymotívumaként novemberben országszerte megnövekszik a bajuszos férfiak száma, 2016 óta Magyarország legnagyobb, kifejezetten a férfiak egészségével, speciálisan a prosztatarák megelőzésével foglalkozó egyesületeként próbálja rávezetni az erősebb nemet az egészségtudatos élet útjára. Az egyesület MentsManust Mozgalom néven, a Prosztata Kommandóval az országot járva szűréseket szervez, prevenciós és egészségfejlesztő tevékenységet folytat.

Időpont: 2019. április 25., csütörtök 14:30 – 16:30
Helyszín: Tűzmadár Ház – Szent László Kórház 1-es pavilon (1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.)

Előadók:
Turcsányi Ildikó egyesületi koordinátor
Molnár László önkéntes, a 2018-as Prosztata Kommandó prevenció szervezője

Az előadás után alkalom nyílik a kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére is.

A Gyógyulj Velünk Egyesület elkötelezett a megelőzés mellett a már prosztatarákkal diagnosztizált férfiak életminőségének és életkilátásainak javításában is. Ezt szolgálja egyrészt érdekvédelmi tevékenysége, másrészt az egyesületnek a 10 Ezer Lépés Programban vállalt szerepe. A 10 Ezer Lépés Programban onkológusok, urológusok, gyógytornászok, betegszervezetek összefogásával dolgoznak azért, hogy minél több prosztatarákos beteg hozzájusson az állapotát érdemben javítani képes gyógytornához, továbbá a betegeket aktív mozgásra ösztönözze.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top