Bevérzett nyelőcsőrák (jelige: aggódó gyermek)

Az anyukámnál 6 héttel ezelőtt nyelőcsőrákot diagnosztizáltak áttét nélkül. Műteni sajnos nem lehet, mert nincs olyan állapotban. Tegnap bevérzett neki a daganat, úgyhogy ha nem változik az állapota, akkor nem lehet kemoterápiát csinálni. Mióta tudjuk hogy rákos, issza meg eszi a Flavin termékeket (Flavin 7 csöppek, Flavin 77, gránátalma kapszula, vöröskáposztacsíra kapszula, különböző teák).

A kérdésem lenne, hogy mit jelent ez a bevérzés? Van még esély a gyógyulásra?

A daganatok gyakran vérzékeny szövetből is állnak, mert a gyors növekedésükhöz érhálózatra van szükség, ugyanakkor ezek az erek gyakran sérülékenyebbek mint a normál érhálózat. Másfelől a daganat rákúszva a környezetében lévő szervekre, szövetekre, beszűrhet ereket is, vagyis roncsolja a környezetét, s ha az érfal „kiszakad”, itt is keletkezhet vérzés, akár jelentős vérveszteséggel is.

A nyelőcsőrákokra jellemző sajnos, hogy már olyan állapotban kerülnek felfedezésre, hogy nem lehet műtétet végezni annak esélyével, hogy a daganatot el lehessen távolítani, és hajlamosak ráterjedni a környezetükre, a nyelőcső mellett futó légcsőre, a környező erekre is. Ilyen esetben kemoterápia és/vagy sugárterápia alkalmazásával próbálhatják meg a daganat méretét csökkenteni, amennyiben ezeket az aktív onkológiai kezeléseket a beteg általános állapota lehetővé teszi. Amennyiben a vérveszteség jelentős, s ez a laborvizsgálati eredményekből is kiderülhet, szükség lehet az elveszett vér pótlására is, transzfúzió (vérátömlesztés) adásával.

Az Ön által említett, kereskedelmi forgalomban kapható készítmények nem gyógyszerek, így azokról nem tudunk állást foglalni.

Kapcsolódó cikkek:
Nyelőcsőrák
Sugárkezelés a tumorok ellen
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Áttétes nyelőcsőrák
Nyelőcsőfekély, nyelőcsőrák esélye
Műthetetlen nyelőcsőrák
Nyelőcsőrák, fogsorkészítés
Nyelőcsőrák, elhalasztott műtét
Nyelőcsőrák psziché
Jóindulatú ciszta a torokban
Nyelőcsőtumor esélyei
Nyelőcsőrák végstádium
Nyelési gondok
Daganatok vérelzárása
Nyelőcsőrák és étvágy
Nyelőcsőrák és fulladás
Nyelőcsőrák és szerek
Áttétes nyelőcsőrák
Stent és szonda

Top