Enzimes béldaganatszűrés és a tükrözés kockázatai

Olvastam az orvos válaszát fenti hivatkozással kapcsolatban. A tükrözésnek is megvannak a maga veszélyei. Ezekre miért nem hívják fel a figyelmet!? Az okozott fájdalomról és műhibákról nem is beszélve!

Tisztelettel kérném azokat a hibalehetőségeket is sorolja fel, amiket a tükrözéssel okoznak, okozhatnak! Így lenne korrekt a válasza, mert így eléggé egysíkú a dolog. Milyen károkat okoz a különböző műszerek, a cső bevezetése? Milyen irritációk jöhetnek létre? Ki fogja ezt elismerni, hogy egyértelműen a tükrözés okozott problémát? Csak széttárjuk a kezünket mint orvosok, és talán ennyi! Inkább azon kellene dolgozni, hogy minél fájdalommentesebbé tegyük ezeket a vizsgálatokat, és akkor valószínűleg nem gyomorideggel, stresszel indul el az ember a szűrésre. Sokkal több ember venne részt a szűrésen, ha nem ilyen drasztikus dolgokat tapasztalna.

A lányommal voltam régebben gyomortükrözésen. Az orvos úgy bánt a gyerekkel, mintha az egy fadarab lenne. Kíváncsi lettem volna, ha az illető orvos hozzátartozójáról vagy esetleg saját magáról lett volna szó, akkor is szemét módon végzi-e a feladatát? Semmiféle humánum, együttérzés nincs a mai orvosokban! Egyszóval durva dolgok történnek. Amiket leírtam, az nem pénzkérdés, hanem hozzáállás kérdése!

Top