Fájó csomó a mellben, néha fájó mellbimbó

23 éves lány vagyok. Két hónapja elkezdett fájni néha-néha a bal mellbimbóm. Érintésre a fájdalom erősebb lett és úgy egy hónapja kitapintottam jóval alatta (kb. 5 cm-re) egy kb. 1 cm-es csomót is, ami érintésre nagyon fáj. A tünetek nem múltak el mostanra, azonban a mellbimbóm már két hete megint nem fáj.

Volt egy eset amikor a barátom nagyon erősen megfogta és akkor leírhatatlanul fájt és még utána egy nappal is éreztem valamennyire. Orvosnál nem voltam vele, bíztam benne, hogy magától elmúlik, ugyanis a barátomnak is volt egy csomója tavaly nyáron a mellében ami attól lett, hogy egy edzésen erősen mellbe rúgták. Neki be volt pirosodva a csomó fölött a bőre és fájt is. De pár hónap után leapadt. Mit tehetek, és milyen fájdalommentes megoldást tud írni az én problémámra?

Orvosi vizsgálatot javasolunk elsősorban. Ebben az életkorban ritkák a női mell daganatos megbetegedései, egy ilyen csomó hátterében gyakrabban állhat ciszta vagy gyulladás, de ezt egy e-mail alapján, látatlanban nem lehet megállapítani, ezért javasolt háziorvosi, esetleg nőgyógyászati vizsgálat, ahol el tudják dönteni, van-e szükség további vizsgálatra, például emlő ultrahangra. Hasonló problémánál mindig a legrosszabb taktika a halogatás: el kell menni a vizsgálatra, hiszen ha nincs komolyabb gond, akkor legalább megnyugtatják, ha pedig szükség van orvosi beavatkozásra, azt jobb minél hamarabb megtenni.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata
Mellrák: semmit sem szabad halogatni
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni
Milyen tünetei vannak az emlőráknak?
Az önvizsgálat nem a nők „kiváltsága”
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Daganatok jellemzői
Gyógyító szike: rákbetegnek a műtét jó hír!?
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Csomó a mellbimbóban kismamaként
Benignoma a mellben
Kemény duzzanat a mellben

Fájdalmas mell: rák vagy mirigy?

Viszkető, váladékozó mell
Csomó a mellben a hónaljnál
Tojásnyi duzzanatok a mellekben
Csomó a mellbimbóban
Fájdalmas csomó a mellben
Apró csomó az egyik mellben
Befelé húzódó mell
Emlőrák 16 évesen?
Esély a mellrákra 17 évesen
Fájó mell
Csomók a hónaljban, halogatás
Mammográfia 32 évesen
Hangárnyék a mellben

Top