Fekélyes gyomor, nyelőcső (jelige: aniko)

Édesanyámnak 2008.11.25-én vizsgálati eredményei azt mutatták, hogy a nyelőcsövén és a gyomrán fekélyt találtak. Elszóródva a daganatok, és sürgősen műteni kell. Gyomra folyamatosan vérzik, szervezete le van gyengülve, nem bír nyelni. Mi az az esély, amivel segíthetnénk rajta? Hallottam az őssejtekről, hogy csodákra képes. Van-e erről információ, hogy gyógyítható-e ez a betegség?

Az őssejt-terápiát jelenleg egyes vérképzőrendszeri (hematológiai) daganatok kezelésében használják. Igaz, hogy mind az embrionális, mind a saját vérből kivont őssejtekkel kapcsolatban sok klinikai vizsgálat zajlik a világon, ezek eredményei viszont egyelőre a tudományos kutatásokhoz járulnak hozzá, és nem képezik a mindennapi kezelési gyakorlat részét.

Amennyiben rosszindulatú daganatot találtak az édesanyjánál az emésztőrendszerben, és nincs távoli áttét (pl. májban, tüdőben), illetve ha a műtét technikailag és a beteg általános állapotának figyelembevételével kivitelezhető, akkor jelen helyzetben ettől várható leginkább eredmény.

A konkrét betegségről ennél bővebb információt nem nyújthatunk Önnek, mert levele alapján nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre arról, hogy pontosan milyen daganatot, milyen szövettani jellemzőkkel, milyen stádiumban fedeztek fel, s mit jelent az, hogy „elszóródva a daganatok.”

Kapcsolódó cikkek:
Nyelőcsőrák
Gyomorrák
Fájdalomcsillapítás
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Rák és őssejtek
Nyelőcsőműtét
Nyelőcsőrák: tágítás és hideg veríték
Bevérzett nyelőcsőrák
Áttétes nyelőcsőrák
Nyelőcsőfekély, nyelőcsőrák esélye
Műthetetlen nyelőcsőrák
Nyelőcsőrák, fogsorkészítés
Nyelőcsőrák, elhalasztott műtét
Nyelőcsőrák psziché
Jóindulatú ciszta a torokban
Nyelőcsőtumor esélyei
Nyelőcsőrák végstádium
Nyelési gondok
Daganatok vérelzárása
Nyelőcsőrák és étvágy
Nyelőcsőrák és fulladás
Nyelőcsőrák és szerek
Áttétes nyelőcsőrák
Stent és szonda

Top