Foltok a tüdőkön (jelige: vizilóbaba)

Férjem cytológiai lelete az alábbi: véres, nyákos, helyenként necroticus kenetben szétszórtan és laza csoportokban polymorph, kissé éretlen chromatin szerkezetű daganatsejtek láthatók keskeny plasmaszegéllyel. A cytológiai kép kp. differenciált nem kissejtes carcinomára jellemző.

A CT-n a bal tüdőben két helyen és a jobb tüdőn egy kicsi 12 mm-es foltot lehet látni. A jelenlegi statisztikai felmérések alapján hány százalékos esélye van férjemnek a meggyógyulásra!?

Pontos esélyeket nem tudunk mondani, hiszen azok mindig csak átlagok. Még a beteget személyesen ismerő, betegsége állapotát, annak eddigi lefolyását pontosan nyomon követő kezelőorvos is csak megközelítő becslésbe bocsátkozhat, ezt látatlanban nem vállalhatjuk fel.

A leírtak alapján férje betegsége jelenleg nem túlságosan kiterjedt. Bár ennek kimondásához is ismerni kellene más szervek (pl. máj, csontok, agy) daganatos érintettségét is. Az operálhatóságot korlátozhatja az, hogy az Ön által adott információ alapján mindkét tüdőfél érintett. A pontos kezelési lehetőségekről, és az ezektől várható eredményekről csak a beteget és a betegséget részletesebben ismerő orvosuk tájékoztathatja Önöket.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák: gyógyulási esélyek
Tüdőszűrés
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Csontáttétek a daganatos betegségben
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Tüdőrák, kézfájdalom
Tüdőrák kemoterápiája
Áttétes tüdőrák, IV stádium
Élettoldás kemoterápiával
Kissejtes tüdőrák 2.
Kissejtes tüdőrák
Tüdőrák célzott kezelés
Tüdőrák, kemoterápia és halál
Tüdőrák sorstársak
Tüdőrák: hogyan tovább?
80 éves tüdőrákos férfi

Top