Méhtestrák, erős vérzés (jelige: Laura)

Édesanyámnál 2010. novemberben derült ki, hogy méhtestrákja van. Megműtötték, de bent hagytak mindent, csak felnyitották. 9 khemotherápián van túl, több mint fél éve kapta az utolsót. Jelenleg kórházban van, mert egyik percről a másikra hirtelen erős vérzés lépett fel nála. Azt mondták az orvosok, hogy ez most már bármikor újra előfordulhat.

A kérdésem az lenne, amire sajnos egyenes választ nem kaptunk, hogy mire számíthatunk, mennyi időt tölthetek még az édesanyámmal? Ma hazaengedik a kórházból, mert ők sem tudnak mit csinálni.

Mi sem tudjuk megjósolni, hogy Édesanyja mennyi időt tölthet még Önökkel, hiszen csupán levele alapján nekünk még annyi információ sem áll rendelkezésünkre, mint a kezelőorvosoknak, akik ismerik pontosan a kórelőzményeket, az aktuális leleteket, a beteg állapotát. Az alapján, amit levelében irt, valószínűleg kiterjedt kismedencei daganatos folyamata lehet Édesanyjának. Amennyiben a daganat valamilyen nagyobb eret, artériát szűr be, komoly vérzés is jelentkezhet, de ennek időpontját nem lehet megmondani előre. Igyekezzenek átbeszélni az orvossal, hogy mire számíthatnak, mi történhet, és egy hirtelen eseménynél (pl. ismételt vérzésnél) mi az Önök teendője, kihez kell fordulniuk.

Mindemellett nagyon fontos a megfelelő, szükség szerinti fájdalomcsillapítás beállítása is, a dózis és a gyógyszerek (kombinációk) a beteg szükségleteinek megfelelő módosítása időről-időre, s természetesen a testi gondozás mellett a lelki-érzelmi támaszadás ebben a beteg és a szerettei számára egyaránt nagyon nehéz élethelyzetben.

Folyamatos információk és tapasztalatcsere lehetősége a Rákgyógyítás Facebook közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek:
Méhtestrák
A rák stádiumának meghatározása
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Sugárterápia a tumorok ellen
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Fájdalomcsillapítás
Áttétek: gátat kell vetni a rák szétterjedésének

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Áttétes méhtestrák: szövettani lelet értékelése
Áttétes méhtestrák
Méhtestrák: sugár- vagy kemo?
Méhdaganat stádiuma
Méhtestrák, kismedencei sugárkezelés

Méhtestrák sugárterápiája

Méhtestrák miatti sugár mellékhatása vizelésnél
Méhtestrák elleni védekezés
Méhtestrák felfedezése
Túlélés kemoterápia után 2.
Méhdaganat, stádiumbesorolás
Méhdaganat eltávolítása után
Műtét után kell-e rákszűrés?
Méhtestrák, duzzadt nyirokcsomók
Vizelettartás helyreállítása
Kapcsolat a rák és a császármetszés között?

Top