Méhtestrák, láz, labor (jelige: Laurabebi)

Már fordultam Önökhöz kérdéssel. Most ismét kérdeznék.

Édesanyám laborlelete: Süllyedés: 80 gamma-GT: 57 Kreatin-kináz: 16 Karb-n: 12,8 Kreatinin: 180,0 GFR: 24,4 Klorid: 94 Összfehérje: 55 Albumin: 24,0 C-reaktiv protein: 163,34 Fvs: 17,9 Vörösvérsejt: 2,7 Hgb: 82 Htk: 0,26

Az egyik veséjéből ki van vezetve egy cső, amin keresztül ürül a vizelet. 2 hete szedett be egy doboz Cifrant, mert pozitív lett a labor vizelet eredménye (nitrit, fvs), panaszmentes volt. 3 napja azonban időnként belázasodik, a vizelet ismét pozitív. A laboreredmények alapján maga a rák előrehaladott állapota miatt lázas vagy vizeletkatéter okozhatja? Bár mondom, 2 hete ugyanez volt, és akkor láztalan volt.

Csak a laborleletekből nem lehet megállapítani, hogy előrehaladt a daganatos folyamat vagy újabb fertőzés okozza-e jelenleg a tüneteket. Édesanyjánál a hemoglobin (hgb) és hematokrit (Htk) érték, valamint a vörösvérsejtszám arra utal, hogy vérszegény is. A karbamid, kreatinin kissé, illetve jelentősebben emelkedett, ez a veseműködés zavarára utal, hasonlóan az EGFR, amely a vese kiválasztó képességét jelző érték, 60 felett szokták általában normálisnak tekinteni.

Az, hogy édesanyjának nem jól működik a vizelet elválasztó rendszere, veséje, biztos nem új információ, hiszen azért is helyeztek be csövet a veséjébe, hogy azon keresztül ürülhessen a vizelet (valószínűleg a kismedencében lévő operálhatatlan méhtestdaganat elzárta a vizelet normális útját).

A húgyúti rendszerben pangó vizelet sajnos hajlamos befertőződni, ezzel is összefügghet a lázas állapot. Amikor a hőemelkedést, lázat maga az előrehaladott daganatos betegség okozza, akkor ez gyakran alattomosan, kis hőemelkedések, fokozódó, főleg esti lázak formájában jelentkezik. Az, hogy most 3 napja lázas az édesanyja, inkább fertőzésre, gyulladásra utal. A C-reaktív protein nagyon megemelkedett, ez gyulladás jele is lehet, bár néha daganatos betegségben is megemelkedik, gyulladás nélkül.

Az ismétlődő lázakra is tekintettel orvoshoz kellene fordulni, aki további terápiát javasolhat.

Folyamatos információk és tapasztalatcsere lehetősége a Rákgyógyítás Facebook közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek:
Méhtestrák
A rák stádiumának meghatározása
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Sugárterápia a tumorok ellen
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Fájdalomcsillapítás
Áttétek: gátat kell vetni a rák szétterjedésének

Előzmény:
Méhtestrák, erős vérzés

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Áttétes méhtestrák: szövettani lelet értékelése
Áttétes méhtestrák
Méhtestrák: sugár- vagy kemo?
Méhdaganat stádiuma
Méhtestrák, kismedencei sugárkezelés

Méhtestrák sugárterápiája

Méhtestrák miatti sugár mellékhatása vizelésnél
Méhtestrák elleni védekezés
Méhtestrák felfedezése
Túlélés kemoterápia után 2.
Méhdaganat, stádiumbesorolás
Méhdaganat eltávolítása után
Műtét után kell-e rákszűrés?
Méhtestrák, duzzadt nyirokcsomók
Vizelettartás helyreállítása
Kapcsolat a rák és a császármetszés között?

Top