Mell amputáció utáni korrekció

ÁNTSZ-s szűrés során 2011. 1. hóban találtak 2 db csomót a bal mellemben (4-11 mm). Nem volt egyértelmű, hogy rosszindulatúak-e még a sok vizsgálat után sem. Műtét után kiderült, hogy rosszindulatúak voltak. A szentinel nyirokcsomó mentes volt, de azt magyarázták, hogy még van egy DCIS terület, amit ki kellene venni. Mindkét mellem tele van mikromeszesedésekkel, amire azt mondták, hogy ezek is esélyesek rosszindulatú elváltozásra. Ezért azt mondtam, hogy akkor mindkét mellemet vegyék le.

2011. 5. hó elején a bal mellemet levették, s azonnal tettek bele egy 800 cc-s méretű sósvízoldatos zacskót, ami eleve 200 cc-vel indult és feltöltötték 600 cc-val. Én kisebb mellet szeretnék, de nem értem, hogy miért egy 605 cc-s implantátumra akarják kicserélni. Be vagyok tojva, hogy egy óriási mellem lesz.

A mell levétel során kivettek mindent és a hátamból hoztak előre izmot és bőrt. Akinek mell korrekciós műtétet csinálnak egy C-s vagy B-s mellnél, csak 200-350 cc implantátumot helyeznek be, persze nekik minden szövete még benn van. Ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy ez az egész hogy működik.

A plasztikai sebészeti beavatkozások nagyon sokszor teljesen egyedi műtétek, a korrekciót igénylő helyzetek egyedi elbírálást igényelnek, ezért látatlanban, s általánosságban ebben nem adhatunk konkrét tanácsot vagy nem véleményezhetjük az eljárást. Ezért azt javasoljuk, hogy kérdéseit az emlőplasztikai műtétet végző orvosának tegye fel. Egy esztétikai-korrekciós beavatkozásnál, ahol a testkép helyreállítása a műtét egyik alapvető célja, fontos kérdés, hogy a betegnek mik az elképzelései a műtét utáni állapotról, ezért is érdemes lenne beszélni az Önnél protézist behelyező szakemberrel.

Esetleg kérhet egy másik – emlőrekonstrukciós műtétekben jártas – plasztikai sebésztől is másodvéleményt, ehhez szükséges az összes eddigi orvosi eredménye, lelete.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák
Rekonstrukciós sebészet: a szike elvette, a szike visszaadja?
Nem minden nő választja az emlőmegtartó műtétet
Mellrák: semmit sem szabad halogatni
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni
Gyógyító szike: rákbetegnek a műtét jó hír!?
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Áttétes emlőrákban is sorvasztják az ereket
A HER2-pozitív emlőrák és célzott kezelése
Emlőrák: hormonterápia és kemoterápia
Patológiai vizsgálatok: mikroszkóp alatt a világ
Fájdalomcsillapítás: lehetséges és kötelező!
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Mell amputálása, tiltakozás
Fájdalom a műtött mellben
Megvastagodott műtött mell
Emlőrák: csomó a műtéti hegnél
Mellrák: vizsgálatok műtét után
Mellműtét után 9 hónappal
Mellműtét utáni CEA értékek
Aggasztó laborleletek mellrákműtét után
Emlőrák műtét után

Top