Munkavállalás gyomorrák után (jelige: Munkavégzés)

32 éves férfi vagyok, 2004 óta rokkantnyugdíjas. 2003-ban gyomorrákot diagnosztizáltak. Műtét során eltávolították a teljes gyomrot, lépet, bal rekeszizomszárat, a nyelőcső egy részét, a hasnyálmirigy fej részét. A műtét végett evés 2-3 óránkén félig ülő-fekvő helyzetben, erős dömping evés után, időszakos nyelési nehézségek, 7-10 naponta hasmenés. Főleg a dömping miatt nem ettem mások előtt 5 éve.

Inzulinos cukros vagyok. Pszichiátriai kezelésben vagyok a műtét óta (hangulatjavító, nyugtató, altató). Az állapotom pszichiátriai részét el tudom titkolni, de a többi fent felsorolt tüneteket nem. A háziorvosom azt mondta, hogy jövőre mindenkit, aki nem emberi roncs, azt visszaküldik dolgozni. (Januárban megyek soros felülvizsgálatra.)

Kérésem az lenne, hogy tapasztalatukkal segítsenek abban, milyen munkát tudok így vállalni, illetve van-e olyan munkáltató, aki önökkel kapcsolatban áll és alkalmazna.

Az 5 éve végzett műtét az Ön esetében sikeres volt, a daganat eltávolítása utáni években sem újult ki a betegsége. Arról, hogy rokkantsága hány százalékos, és milyen munkát tud végezni, a soros felülvizsgálaton ebben jártas szakemberek döntenek. Amennyiben többszörösen halmozott betegsége indokolja, valószínűleg ezt követően is folyósítják az Ön számára az ellátást.

Sajnos honlapunk nem áll kapcsolatban munkáltatókkal. Amennyiben rokkantsága bizonyos százalékot elér, akkor a munkaügyi központok támogathatják a munkáltatót annak fejében, ha Önt alkalmazzák (a munkabér, illetve a járulékok fizetésének egy ideig történő átvállalásával), ezzel igyekeznek a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedési esélyeit növelni. Tekintettel arra, hogy Ön nagyon fiatal, a saját elhelyezkedési esélyeinek növelése érdekében Ön is tehet lépéseket, képzettségének felújításával vagy valamilyen újabb tudás elsajátításával. Informácink szerint a helyi munkaügyi központok nyilvántartják a rehabilitációs munkahelyeket, ott érdemes ez iránt érdeklődnie. Információkat találhat a www.fogyatekosugy.hu honlapon vagy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat www.afsz.hu oldalán is, ahonnan további linkek vezetnek más, a témával foglalkozó speciális oldalakra.

Kapcsolódó cikkek:
Gyomorrák
Fájdalomcsillapítás
Daganatok jellemzői
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Gyomorműtét utáni kemoterápia
Gyomorrák lehetséges kezelése
Gyomorrák, tüdőárnyék
Gyomorrák ellátása
Műtét áttétes gyomorrákban?
Gyomorrák kemoterápiája
Súlyos gyomorrák
Gyomorrák, lecsapolás
Gyomorműtét utáni vizsgálatok
Gyomorpolip és tumormarker
Gyomorfekély és gyomorrák
Gyomordaganat gyógyítása
Táplálkozás gyomorrákban
Gyomorrák: 4 évvel műtét után
Tumor vizsgálati értékei
Súlyos gyomorrák 20 évesen
Teljes gyomoreltávolítás után májáttét
Táplálkozás gyomor nélkül
Májáttétes gyomorrák
Burjánzó tumor és tápszerek
Infiltrált, műthetetlen gyomor
Gyomorrák alternatív kezelése

Top