Myeloma multiplex és tea (jelige: Lina)

Myeloma multiplexet diagnosztizáltak nálam a napokban. Kezelést még nem kapok, decemberben kell mennem legközelebb vérvételre. Megrendeltem a CoD tea extrakt-ot, nem tudom, hogy jól tettem-e. Mindenesetre én nemigen szeretem a gyógyszereket, csak ha nagyon muszáj. Szeretném erről kérni a véleményüket!

Egy betegség diagnózisával szembesülni jelentős lelki terhet jelent, s ilyenkor természetes, hogy a legtöbb ember igyekszik információhoz jutni a betegségével kapcsolatban. Érdemes összegyűjteni a kérdéseket, hogy orvosával megbeszélhesse, mit jelent pontosan az Ön esetében ez a betegség, mi az, amiért most nem indítottak kezelést, a kontroll vérvételen mit vizsgálnak, mikor van szükség gyógyszeres kezelésre.

Amikor rosszindulatú betegségről van szó, a betegek rendszerint igyekeznek tájékozódni az úgynevezett kiegészítő (komplementer) készítmények körében is. Az ezekkel összefüggő kérdésekre ugyanakkor már nem olyan egyértelműek a válaszok. A kereskedelmi forgalomban ugyanis számos különféle árú, formájú és hatóanyagú terméket árusítanak, ezek között nemcsak a betegeknek, de az orvosoknak is nehéz eligazodni. Ennek oka, hogy amíg egy-egy gyógyszerről pontosan tudható, hogy mire az adott szert gyógyszerként ismerték el, addig milyen stádiumban, milyen állapotban lévő betegek kapták meg, s náluk milyen hatást értek el, az alternatív készítmények döntő többségével nem végeztek ilyen vizsgálatokat.

Ez az oka annak, hogy mi sem tudjuk megmondani, jól tette-e, hogy megrendelte az Ön által említett készítményt, mert azzal kapcsolatban sem ismerünk olyan tudományos adatot, amely myeloma multiplexben történő alkalmazásával kapcsolatos lenne, azaz amire biztonsággal támaszkodni lehetne a készítmény megítélésekor.

 
Top