Onkológia magánklinika (jelige: tibor)

Édesanyámnál tüdő-, mellhártya daganatot találtak, amelyet nem lehet operálni a többszörös áttét miatt. Szeretném Őt a lehető legjobb ellátásban részesíteni. A kérdésem, van-e Budapesten olyan magánklinika, amely tudna segíteni a pontos terápia felállításában (alternatív is), és megbízható onkológiát is kínál.

Konkrét orvost vagy intézményt nem tudunk ajánlani. A daganatos betegek komplex onkológiai kezelésére az onkológiai centrumokban van lehetőség, itt állnak rendelkezésre azok a gyógyszerek és az az onkológia-orvosi szaktudás, amelynek segítségével a nem operálható betegeknél is el lehet dönteni, hogy melyik kezeléstől várható a legjobb eredmény, lehet-e alkalmazni citosztatikus szereket, célzott terápiákat. Szükség esetén ezekben az onkológiai centrumokban van lehetőség megfelelő sugártervezés után sugárterápiás kezelésre is.

A centrumokban a munkatársak képesek gyorsan felismerni az esetleg kialakuló mellékhatásokat, s kezelni azokat, mert nagy tapasztalatuk van a daganatos betegek kezelésében. Az onkológiai centrumokban alternatív (vagy inkább komplementer, tehát a fenti terápiákat kiegészítő és nem kiváltó) kezelés nem folyik, s mivel az onkológiai centrumokban hozzáférhető, gyakran igen költséges kezelések  a magánintézményekben nem adhatóak, ezért nem tudunk Önnek olyan összetett megoldást javasolni, amely iránt érdeklődik.

Az onkológiai centrumok azért nem alkalmazzák ezeket a kiegészítő módszereket, mert jelenleg nem áll rendelkezésre ezekkel a készítményekkel kapcsolatban elegendő mennyiségű és tudományosan megbízható adat arra vonatkozóan, hogy képesek késleltetni az áttétes betegeknél a betegség rosszabbodását, képesek megnyújtani a beteg túlélését, illetve ezek esetleges alkalmazása mellett igazoltan jobb lenne a beteg életminősége, mint ezek alkalmazása nélkül.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Kemoterápia: sejtmérgektől a célzott kezelésekig
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Rettegett hányinger: hogy kerülhetjük el?
Fájdalomcsillapítás
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Az étrendkiegészítő nem gyógyszer
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?
Segítség a rákbetegek családtagjainak

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Áttétes tüdőrák diagnózisa
Tüdőrák, mellékvese CT
Tüdőrák: érgátló kezelés önköltségen?
Fertőzhet a tüdőrák?
Műthetetlen 2 cm-es tüdőrák?
Kissejtes tüdődaganat
Kissejtes tüdőrák végstádium
Tüdőrák: meddig tarthat a végstádium?
Tüdőrák és a palliatív kezelés
Tüdőrák végstádium
Otthon meghalni
Áttétes tüdőrák: romló koncentráció
Tüdőrák és magatartászavar
Tüdőrák: áttét a szívburkon
Tüdőrák, agyi áttét
Dohányzás, kissejtes tüdőrák
Hirtelen áttétes tüdőrák?
Tüdőműtét és kemoterápia
Reménytelen tüdőrák?
Tüdőrák mint derült égből a villámcsapás
Gyorsan kifejlődő tüdőáttét?
Kérdések a kiegészítő kezelésekről

Top