Tüdőrák és őssejtek (jelige: őssejt terápia)

A páromnál tavaly szeptemberben diagnosztizálták a tüdőrákot. Megkapta a kemoterápiás kezelést, a lehető legjobbat, illetve nagy dózisban.
A felénél (3 komlett kezelés) a röntgen nagyfokú javulást mutatot ki. Sajnos a 6-nál már nem. Nagyon leromlott az állapota. Kapott egy mélyvénás trombózist. Fájlalja a mellkasát, zihál, illetve nagyon rosszul kap levegőt. Jelenleg kórházban van. Oxigént és hörgőtágítót is kap. Izzad és folyamatosan láza van.

Azt szeretném megkérdezni, ha van rá mód és lehetőség, őssejtterápiát kaphat-e, illetve hol? Született egy kisfia és tőle vetettük le az őssejtet.

A trombózis (vérrög kialakulása például a láb vénáiban) sokszor lehet a rosszindulatú daganat aktivizálódásának jele. A mélyvénás trombózis és a tüdőembólia sajnos nagyon gyakori daganatos betegeknél, különösen előrehaladott állapotban.

A daganatok egy része olyan anyagokat termel, amelyek elősegítik a véralvadást és így trombózisok kialakulását eredményezi. Van, amikor az ismétlődő trombózis hívja fel a figyelmet egy daganatra és így kerül a betegség diagnosztizálásra.

Az Ön által leírt láz is lehet úgynevezett tumoros láz, de természetesen más is okozhatja (pl. valamilyen fertőzés). Párja aktuális állapotáról és a jelenlegi kilátásokról kezelőorvosánál tud részletesebben tájékozódni.

Az őssejtterápiát rutinszerűen még nem alkalmazzák ezeknél a daganatos betegségeknél. Jelenleg folynak a kutatások, hogy ezeket a még sokféle sejtté átalakulni képes őssejteket hogyan lehet használni a különböző betegségek kezelésében.

Kapcsolódó cikk:
Tüdőrák

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Nagysejtes tüdőrák
Tüdőrák és köpetürítés
Fertőző-e a rákbetegség?
Kissejtes tüdőrák
Halálos cigaretta

Top