Véres köpet és dohányzás (jelige: rákos 14)

Alapvetően érzékeny a tüdőm és a légutam, azt szeretném megkérdezni, hogy egyik este a köpetemben volt egy kis vér. Csupán 3 hónapja dohányzom intenzíven és lehetséges-e, hogy tüdőrákban vagy torokrákban szenvedek?

Ebben a korban rendkívül ritkán fordul elő efféle daganatos megbetegedés, ám a kamaszkorban elkezdett intenzív dohányzással a lehető legjobb útra lépett ahhoz, hogy egyszer diagnosztizált rákbetegként térjen vissza a Rákgyógyítás honlapra, hogy súlyos betegsége miatt a daganatellenes terápiák és a gyógyulási esélyek iránt érdeklődjön.

Ez az „egyszer” nem a most még távolinak tűnő aggastyánkort jelenti: a tartós, intenzív dohányzással kivívhatja magának, hogy még fiatalon, életereje teljében jelentősen fokozódjon Önnél a rákos betegségek kialakulásának kockázata. S ebben nem ad senkinek felmentést az, hogy vannak olyanok, akik dohányosként öregednek meg.

Valószínűsítjük, hogy megrémült a vérköpéstől, ezért keresett információkat az interneten és jutott el a daganatos betegségekhez. Sajnos nagyon sok válaszlevelet írunk olyan rákbetegeknek, akik korábban egy-egy figyelmeztető jelet követően nem hagytak fel káros szenvedélyükkel, mondván, ráérnek még azzal. Azután egyszer az orvostól kellett hallaniuk: nem érnek rá többet, elkéstek, mire feleszméltek volna, az alattomos betegség visszafordíthatatlanná vált, s már nincs többet döntési lehetőségük vagy még egy esélyük az újrakezdésre.

A vérköpés többféle betegség jele lehet: a vér származhat a torokból, származhat a légutakból, de az is előfordulhat, hogy az orrban megrepedt kis érből a hátsó garatfalon a torokba lecsorgó vért látta a köpetében. Amennyiben a vérköpés ismétlődik, keresse fel háziorvosát, illetve a gyermekorvost.

Kapcsolódó cikkek:
Dohányosok az onkológiákon
A light cigi is erős méreg
Perelhetik a light cigaretták gyártóit
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg
SOS segítség, hogy ne füstöljön tovább
Dohányzás: 19 percenként egy halott
Mire jó a tüdőszűrés?
Daganat a szájban: a halogatás végzetes lehet

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Tüdőrák, gennyes váladék
Tüdőrák, hatástalan terápia
Fertőzhet a tüdőrák?
Kissejtes tüdőrák végstádium
Tüdőrák: meddig tarthat a végstádium?
Otthon meghalni
Áttétes tüdőrák: romló koncentráció
Tüdőrák és magatartászavar
Tüdőrák: áttét a szívburkon
Tüdőrák, agyi áttét
Dohányzás, kissejtes tüdőrák
Hirtelen áttétes tüdőrák?
Reménytelen tüdőrák?
Tüdőrák mint derült égből a villámcsapás

Top