Kérdezzék a prosztatarákos betegeket!

Fotó: Depositohotos - Kuzmafoto

Országos sajtópályázat indul, hogy a prosztatarákkal szembesült férfiak és kezelőorvosaik országszerte elmondhassák tapasztalataikat, milyen kihívásokat jelent emberi és orvosi szempontból a daganatos betegséggel szembesülni, azzal együtt élni.

Több ezren élnek prosztatarákos betegként közöttünk. Hogyan élnek? Hányan gyógyulnak meg? Hogyan alakulnak a kezelések fényében az életkilátásaik? Milyen lehetőségek vannak ma, s milyen irányba halad a betegség kezelése? Ezekre a kérdésekre várja a válaszokat a daganatos betegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság, a Magyar Urológus Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége: a társadalmi kampány keretében az egész országból várják a cikkeket, interjúkat, riportokat a prosztatarákos betegekről.

– Mikor és miben tud ma segíteni a sebészet, az onkológia, az urológia és miben nem? Hogyan él, hogyan gyógyul, miben bízhat ma egy prosztatarákos beteg? – sorjázza a megválaszolandó kérdéseket dr. Lakos István, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke. A betegszervezet célja a kezdeményezéssel, hogy a helyi és az országos médiában is több szó essen a prosztatarákról, a betegekről és kezelésükről, az átmeneti és tartós mellékhatásokról, a gyógyulásról vagy az áttétekkel való együttélésről, a betegek félelmeiről és reményeiről.

Az egyesület 800 ezer forint összdíjazást tűz ki a pályázóknak. Pályázni újságban vagy honlapon 2015. április 10. és 2015. október 12. között megjelent cikkel, rádióban, televízióban sugárzott riportokkal lehet. Nincs műfaji kötöttség: tudósítás, interjú, riport egyaránt eséllyel indul. A kiírók emellett hangsúlyozzák: az elérhető nézők és olvasók száma nem befolyásolja az értékelést, fontosnak tartják, hogy az országos sajtóorgánumok mellett minél több szerkesztőség helyben is feldolgozza a témát. A cél kettős: országszerte minél több prosztatarákos beteg megnyilvánulhasson, s minél többen ismerjék meg a mai orvosi lehetőségeket és korlátokat. A kiírást jegyző betegszervezet és az orvostársaságok háttér-információkkal, interjúk szervezésével az egész ország területén segítséget nyújtanak betegegyesületi, szakorvosi kapcsolatokkal az újságíróknak. Eredményt a Magyar Urológus Társaság novemberi kongresszusának sajtótájékoztatóján hirdetnek.

A Rákgyógyítás.hu portál médiatámogatóként állt a kezdeményezés mellé. A hivatalos pályázati kiírás a Gyógyulj Velünk Egyesület honlapjáról, PDF formátumban innen letölthető.

További információk és interjúszervezés:
B. Papp László programmenedzser, sajtószóvivő
(0630) 261-8789
sajtopalyazat@gmail.com

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top