Könyveket gyűjtenek az onkológián a betegeknek

Hozz egy könyvet az onkológiára! – szól a felhívás Győrben, hogy egy könyvtárat alakíthassanak ki azoknak a betegeknek, akiket az onkológián kezelnek vagy az onkológiai ambulancián hosszú órákat töltenek a kemoterápiás kezeléseken.

Orosz Sándor, a kezdeményezést népszerűsítő internetes portál szerkesztője az RTL Klubnak elmondta: a Facebook közösségi oldalon nemcsak győriek, hanem máshol élők is megosztották a felhívást, így más térségekből is érkezhetnek könyvek a kórházba.

Harcsás Judit rádiós műsorvezető, a kezdeményezés ötletgazdája arról számolt be: több száz könyvet gyűjtöttek már össze. Harcsás Judit maga is érintett, 3 évvel ezelőtt áttétes mellrákot fedeztek fel nála.

– Fogalmam sincs, hogy élek-e egy év múlva. Ezt csak „odafönt” tudják. De ez nem számít ilyenkor. Ha van értelmes feladatod, célod, akkor elég, ha látod a holnapot vagy a holnaputánt – fogalmazott Harcsás Judit. – Ez a betegség ilyen, hogy kifogy alólunk az erő. Ahhoz, hogy újra erőre kapjunk, hogy újra reménykedjünk, hogy újra szeretni tudjunk, ahhoz egy nagyon jó mankó lehet a könyv – mondta.

– A kemoterápia sokszor akár 6-8 órán át eltart. Hogy ez az idő ne csak szorongással teljen, hanem oldani lehessen a feszültséget, ehhez is segítséget nyújthatnak a könyvek – fogalmazott dr. Pintér Tamás, az onkológiai centrum vezető főorvosa.

A könyveket a Győr Plusz Rádióban gyűjtik: 9023 Győr, Magyar u. 9.

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top