Közös séta és torna a javulásért

A Gyógyulj Velünk Egyesület Budapesten a Városligetbe várt minden betegtársat és érdeklődőt, hogy a 10 Ezer Lépés Program keretében közös sétával és szabadtéri tornával közösen tegyenek az egészségért.

A résztvevők a Műcsarnok előtt gyülekeztek, onnan indultak útnak kényelmes tempóban a Városligeten keresztül, majd vidám szabadtéri tornával zárult a program. Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke elmondta: a civil szervezet az ismeretterjesztésen és érdekképviseleten túl fontosnak tartja a civil közösségépítést is, ezért szerveznek rendszeresen kirándulásokat, kulturális programokat is.

A 10 Ezer Lépés Program elsősorban a prosztatarákkal szembesült férfiak számára meghirdetett kezdeményezés, de minden daganatos beteget mozgásra ösztönöz. Lényege, hogy minél többen eljussanak gyógytornászhoz, minél többeknek a mindennapjaik szerves részévé váljon a fizikai aktivitás. A tapasztalatokon túl számos tudományos kutatás is alátámasztja: jobb az életkilátásai, jobb az életminősége azoknak, akik a daganatos betegség diagnózisát követően is rendszeresen mozognak, sportolnak. A program keretében több vidéki nagyvárosban is zajlanak rendezvények: Miskolcon, Salgótarjánban, Szombathelyen és Debrecenben a Magyar Rákellenes Liga a házigazdája a rendezvényeknek.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top