Legyőzte a mellrákot, most az USA elnöke lenne

Carly Fiorina - Forrás: nbcnews.com

Mihez kezdhet egy nő 60 évesen, miután eltávolították mindkét mellét, átesett sugárkezelésen és több kemoterápián is? Például lehet az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

Carly Fiorina nemcsak az emlőrákot győzte le, a 60 éves üzletasszony úgy véli, riválisait is maga mögé utasíthatja, ezért bejelentette: republikánus jelöltként indulni kíván a 2016-os amerikai elnökválasztáson. Az asszonynál 2009 februárban diagnosztizáltak mellrákot. Mindkét mellét eltávolították, kemoterápián és sugárkezelésen is átesett. Teljesen felépült a betegségből, s miután mindennek már több mint 5 éve, gyakorlatilag gyógyultnak tekinthető.

Amint az MTI összefoglalta, a 60 éves Fiorina a Fehér Házra pályázó vagy pályázni szándékozó – az elemzők szerint esélyesnek tartott – republikánus élboly egyetlen női tagja. (Az amerikai Szövetségi Választási Bizottság (FEC) honlapja szerint országszerte már több mint háromszázan jegyeztették be magukat hivatalosan az amerikai elnökválasztási küzdelem részvevőjeként.) Az önmagát konzervatív, üzletpárti politikusként pozicionáló Fiorina a Facebook közösségi oldalon és az ABC televízióban jelentette be indulási szándékát.

„Úgy gondolom, hogy én vagyok a legalkalmasabb személy erre a munkára, mert én értem, hogy igazából hogyan működik a gazdaság. Értem a világot, azt, hogy ki lakik benne és azt, hogy a világ hogy működik” – mondta az ABC reggeli műsorában. Fiorina szerint a neme előnyt jelentene számára a demokraták favoritjának tekintett Hillary Clintonnal szembeni küzdelemben, mert a volt first lady és külügyminiszter vele szemben nem állíthatná azt, hogy neki van a legjobb esélye első nőként elnyerni az Egyesült Államok elnöki címét.

A multimilliomos üzletasszony korábban már sikertelenül próbálkozott meg Barbara Boxer kaliforniai demokrata szenátor posztjának elhódításával. 2008-ban, John McCain elnökjelölti kampánystábjának tagjaként felhördülést keltett az alelnöki posztra kiszemelt Sarah Palin tapasztalatlanságára vonatkozó megjegyzéseivel. Carly Fiorina az ABC-ben azt hangoztatja, hogy ő nem „hivatásos politikus”, ami szerinte segíteni fogja abban, hogy felrázza az amerikai politikai rendszert.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top