Lelkileg is meggyógyulna a rákból? Segítenek ebben!

A pszichológiai rehabilitációt segítő támogató csoportba várják a betegek jelentkezését a Dél-pesti Centrumkórház Onkológiai Centrumában.

Kovács Ágnes Anna

A Dél-pesti Centrumkórház Onkológiai Centrumában 2023. novembertől kéthetente hétfőn délután várják azokat a daganatos betegeket, akik 18 évesek elmúltak és épp gyógyító célú onkológiai kezelésben részesülnek vagy azt a közelmúltban fejezték be.

Olyan betegtársak jelentkezését várják, akiket foglalkoztat a kérdés, miként szeretnének élni a betegség után, esetleg nem tudják, hogyan találjanak vissza önmagukhoz, illetve bizonytalanok a betegség utáni életcélokban. A csoport a – szakkifejezéssel – „traumatudatos megküzdésben” nyújt hasznos segítséget. A részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel.

A foglalkozásokat a TB támogatja, így érvényes TAJ számmal rendelkező betegek számára ingyenesek, ám háziorvos vagy onkológus beutalója szükséges. A létszámot 8-12 résztvevő közé tervezik, a csoporthoz való csatlakozást egy első ismerkedő beszélgetés előzi meg.

Csoportvezető: Kovács Ágnes Anna, klinikai szakpszichológus
Jelentkezés: kovacs.agnes.anna@dpckorhaz.hu
Email tárgya: Traumatudatos csoport
Helyszín: Dél-pesti Centrumkórház, 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top