Meggyógyult a méhnyakrákból, kisbabája született

Forrás: Pixabay

Egészséges, 3200 grammal született gyermeknek adott életet 2015. szeptember 7-én az a kismama, akinél 3 évvel ezelőtt terhessége alatt méhnyakrákot diagnosztizáltak: akkor az életmentő, radikális daganateltávolító műtét után elveszítette a magzatot, ám felépülve újra próbálkoztak, s a rákot legyőzve immár megszülethetett kisfia.

Három évvel ezelőtt méhnyakrákot diagnosztizáltak a várandós, 30 éves asszonynál, akit azonnal meg kellett műteni. Az operáció ugyan jól sikerült, de a terhességet meg kellett szakítani, ám a 3 éve elvégzett beavatkozással az asszony esélyt kapott az életre és az újabb gyermekáldásra. Bettina ismét teherbe esett, gyermekét 2015. szeptember 7-én Szegeden speciális császármetszéssel segítették a világra. A kismama és az újszülött egészséges, mindketten jól vannak – tájékoztatta a Rákgyógyítás.hu portált Bittner Péter, a Szegedi Tudományegyetem közkapcsolati igazgatója.

– Sokként ért a diagnózis annak idején, de bíztam benne, hogy minden rendben lesz. Sokat segített a történtek feldolgozásában, hogy tudtam, van még remény. Számítottam is rá, hogy sikerül újra teherbe esnem, így amikor ez bebizonyosodott, nagyon boldog voltam – idézi a Délmagyar.hu az édesanyát.  A kisbabát sikerült a 38. hétig bent tartani, mely szintén ritka ilyen esetekben, így a kisfiú teljesen egészségesen és fejletten jött világra, speciális császármetszési eljárással. – Erre azért volt szükség, mert éppen azt a részt távolították el a korábbi műtéttel, melyen eredetileg a császármetszést végezzük – magyarázta dr. Sári Tamás, Bettina kezelőorvosa.

A szegedi asszony kisfiát ölelgetve azt mondta: példája azt bizonyítja, hogy ha valamiben nagyon hiszünk, akkor az sikerülhet, még ha reménytelennek tűnik is. A méhnyakrák kezeletlenül halált okoz, ő viszont a kór ellenére is egészséges kisfiúnak tudott életet adni. Mi több, ha szeretnék, akár még testvére is lehet a kisfiúnak.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top