Összefogtak barátnőjükért: nem a haj teszi az embert

Gerdi McKenna és barátnői

Miután megtudta, hogy mellrákos, s belevágott a kemoterápia, azt kérte barátnőitől, készítsenek egy közös képet. De ami történt, arra nem volt felkészülve…

Gerdi McKenna (a képen középen, elől) barátnői ugyanis elhatározták: kimutatják mennyire mellette állnak, s nemcsak szavakban, hanem tettekkel is megerősítik küzdelmében. Közösen elmentek egy fodrászatba, s mindannyian levágatták a hajukat. Az interneten erről megjelent kisfilm ma világszerte a szolidaritás példájaként terjed, s erőt adhat sok-sok betegnek, akik hajuk átmeneti elvesztése miatt szégyenkeznek.

Magyarországon korábban Bangó Margit mesélt a Rákgyógyítás Magazinnak arról, hogy mellrák elleni kezelése közben mivel lepték meg családtagjai. „Az egyik reggelen két húgom, Rózsika és Irénke rövidre levágatott, fiús hajjal jelent meg a kórterem ajtajában… Azt mondták: nemcsak te divatolhatsz, hanem mi is! Zokogva-nevetve öleltük át egymást. Ma sem tudom kifejezni, mennyit jelentett ez akkor nekem!” – mesélte a Kossuth-díjas nótaénekes.

A Bangó Margittal készült interjú itt nyílik meg új ablakban, a Gerdi McKenna barátnőiről készült kisfilm pedig itt nézhető meg:

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top