Prosztatarák: közös séta a Margit-szigeten

A prosztatarákos férfiak rehabilitációjának fontosságára hívják fel a figyelmet a Margit-szigeten. November 17-én betegtársakat, családtagokat, orvosokat, gyógytornászokat, önkénteseket egyaránt közös gyaloglásra vár a Gyógyulj Velünk Egyesület.

Kevesebb panasszal és jobb életkilátásokkal élhetnek azok a prosztatarákos férfiak, akik eljutnak gyógytornászhoz, s rendszeresen mozognak. Ennek elősegítését tűzi ki célul a 10 Ezer Lépés Program, amelynek keretében figyelemfelhívó gyaloglást szervez a Gyógyulj Velünk Egyesület.

Kalotay Gábor, a civil szervezet prosztatarákban ugyancsak érintett elnöke emlékeztetett: a gyógytorna révén enyhíteni lehet kínzó mellékhatásokat, s hatékonyan tehetnek a betegek is a trombóziskockázat csökkentése, a fájdalmak enyhítése, a prosztatarákos férfiakat gyakran gyötrő vizelettartási és erekciós problémák enyhítése érdekében. A fizikailag aktív férfiak életkilátásai is jobbak, ezért nem szabad, hogy a betegség diagnózisa passzivitásra, elszigetelődésre kárhoztassa a sorstársakat.

A Margit-szigeten tartandó találkozó bárki számára jó alkalom a kapcsolatfelvételre is. A kötetlen, s kötelezettségek nélküli civil sétára 2017. november 17-én pénteken 14 órától a Margit-sziget Margit-hídnál lévő lejárójánál gyülekeznek, előzetes bejelentkezés nélkül is bárki csatlakozhat. A programról és az egyesület további aktivitásairól a www.gyve.hu honlapon és a 0630 922-7797 telefonszámon is felvilágosítás kapható, az egyesület hírei a Facebook.com/egyesulet.gyogyuljvelunk címen is követhetők.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top