Rák: munka vagy rokkantnyugdíj?

Megjelent a Rákgyógyítás magazin 2010. tavaszi kiadása. A rákbetegek 2008 óta negyedévenként megjelenő ingyenes, hirdetésektől mentes országos magazinja az eddigi 10 ezer példány helyett 15 ezer példányban jut el a kórházakba és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető. A kiemelt témák: a munkavállalás dilemmái, a leszázalékolási tortúra, gyógytorna és wellness előnyök-hátrányok, az orvosok onkológiai konzultációinak jelentősége, pszichológiai tréningek, a portré rovatban pedig Zoltán Erika beszél saját és családtagjai betegségéről.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) szakmai partnerségével megjelenő Rákgyógyítás magazinban rákbetegek beszélnek saját munkavállalási, állásvesztési és leszázalékolási tapasztalataikról, munkajogász és munkaügyi szakember tájékoztat az elérhető juttatásokról, az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI) módszertani igazgatója ad áttekintést a munkaképesség felmérésének szisztémájáról, s reagál a betegek panaszaira is.

Hogyan lehet lélekben alkalmazkodni a munkahelyen vagy a munkahelyről kikerülve a rákhoz? Erre keresi a választ a lap által megszólaltatott onkopszichológus. A lapban tippek is olvashatók arról, hogy a fővárosban megnyílt civil Tûzmadár Házban milyen pszichológiai programokba és csoportokba lehet bekapcsolódni.

A lap orvosi sorozatában a daganatsebészek, a sugárterápiás szakemberek, a patológusok és a radiológusok után most az onkológusok beszélnek arról, több szakma együttműködésének eredményeként miként áll össze egy beteg terápiás javaslata. A Rákgyógyítás riportsorozatában pedig – Halász Judit, Vágó István, Nagy Bandó András, Bangó Margit és Csákányi Eszter után – ez alkalommal Zoltán Erika vállalta az interjút: az énekesnő egyaránt vall saját műtéteiről és a családtagjai által elszenvedett daganatos betegségekről.

A magazin elérhető az onkológiai centrumokban és egyre több betegszervezetnél, s lehetőség van a postai megrendelésre is. Mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére (2013. augusztustól az új cím: 6726 Szeged, Izabella u. 8.). Betegklubok, egyesületek több lapszámot is igényelhetnek. A megrendelés ingyenes. A szerkesztőség azt kéri, hogy a megrendelők a postákon megvásárolható A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli, pontosan megcímzett válaszborítékot adjanak postára.

Kapcsolódó cikkek:
A betegség értelme és ára
Bangó Margit, civilek és orvosok a Rákgyógyításban
Nagy Bandó András rákról, emberségről, búcsúról
Vágó István óvatosságra inti a rákbetegeket
Rákgyógyítás: Halász Judit is biztatja a betegeket
Rákgyógyítás: új magazin rákbetegeknek

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top