Rákbeteg gyerekek a Hungaroringen

Fotó: Markrally.com

Közel 350 gyerek, a 110 autós és a 70 motoros vett részt a VII. Örömautózáson a Hungaroringen: a daganatos betegséggel szembenézett gyerekeket és szüleiket várták.

Egy 18 éves fiatalembert, Kléri Ádámot 2008 januárjában legyűrte a gyógyíthatatlan betegség. Ádám a hazai rally versenyek egyik legnagyobb szurkolója volt. Neki megadatott, hogy kedvenc versenyzői mellé beülhessen, s az ő szemében megcsillanó öröm adta az ötletet, hogy ezt más beteg gyerek részére is lehetővé tegyék. Ahogy elkezdték szervezni az Örömautózást, azt vették észre, hogy néhány napon belül szinte az egész hazai autós világ felsorakozott a kezdeményezés mellé, s a szervezőknek majdhogynem válogatniuk kellett a csapatok, a versenyzők, a felkínált autók között. Közben érkeztek felajánlások magánemberektől, cégektől, az esemény kibővült különböző programokkal, játszóházzal, vendéglátással.

A kis navigátorok most is felszabadultan, boldog mosollyal vették birtokba a versenyautókat, foglalták el a versenyzők mellett a jobb oldali üléseket. A gyerekek jókedvét és szórakoztatását idén is számos program biztosította. A versenyautók mellett motoros felvonulás, szirénás tűzoltóautó és rendőrautó is várta a kis betegeket. Volt lufi hajtogatás, az off roadosok a közeli erdőben terepre vitték a résztvevőket, míg a Tündérke Alapítvány kézműves asztalainál csillámtetoválást kaphattak, az ugráló vár mellett pedig üdítővel is kínálták őket. A zene örömét a Csipet Csapat és a Bojtorján együttes adta át, apró csodákat mutatott be Rolando bűvész és két lufis bohóc, nagy sikere volt Vastag Csaba és Oláh Gergő énekesek jelenlétének is.

Az eseményről kiadott beszámoló szerint Oláh Gergő úgy fogalmazott: „Számomra egyértelmű volt, hogy részt veszek a rendezvényen, hiszen két gyermekes apukaként teljes szívemmel átérzem a gyerekek tragédiáját. El sem tudom képzelni azt, hogy a mi családunkban történne bármi baj. Csodálom a gyerekeket és csodálom a szüleiket, hogy ilyen tartással és hittel kezelik a betegséget. Remélem, mielőbb meggyógyulnak és hamar el is felejthetik a kellemetlen kórházi kezeléseket. ”

Ugyanígy vélekedett Pulai Imre, aki nemcsak életörömével, morgó hangjával bűvölte el a gyerekeket, hanem azzal is, hogy saját kocsijával az autóztatásba is beszállt. Az izgalmas nap végén a gyerekek az élményen túl az Operaház művészeitől, a vendégektől, a csapatoktól és a támogatóktól kapott ajándékokkal tértek haza.

Fotó forrása és további galéria: Markrally.com

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top