Rákellenes Világséta 2022. január 9-én Magyarországon is

A Magyar Rákellenes Liga idén is meghirdeti a Rákellenes Világséta (World Cancer Walk) magyarországi szakaszát 2022. január 9-re.

A sétán mindenki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozójával, ismerősével vagy a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni szeretné a rákellenes harcot. A Rákellenes Világséta stafétaként valósul meg. Minden városnak ki van jelölve egy időzóna, amikor sétálhat, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát, Magyarország időzónája 2022. január 9-én 15 órától 16 óráig tart. Eddig világszerte 200 város lakói csatlakoztak a rendezvényhez,

A beosztás és a felhívás angol nyelven Worldcancerwalk.com a honlapon érhető el, a sétálóktól ezen a honlapon kérnek regisztrációt, amely ingyenes.

A regisztrációk vállalják, hogy egy órát sétálnak a Magyarországnak kijelölt idősávban. Sétálni lehet egyedül vagy barátokkal (mindenkinek külön kell regisztrálnia).

A szervezők azt kérik: a sétáról a résztvevők készítsenek fotókat és videókat, amelyeket feltöltenek Instagramra a @worldcancerwalk címkével. Akinek nincs Instagram fiókja, megoszthatja a fotót a Facebookon a #worldcancerwalk #walkwithus #hungary címkéket használva, illetve kiegészítve a települése nevével, pl.: #Budapest! Így a résztvevők szerte a világon összeköttetésben lesznek és láthatják, hogyan folytatódik a séta a világ városain keresztül.

Tavaly világszerte 230 városban 1200-an sétáltak, ebből Magyarországon 40 városban 300-an. A séta egyben adománygyűjtés a rák elleni küzdelemre.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top