Saját alkotásokkal díszítették fel az onkológiák falait

A Mell-véd – Közösség az Emlődaganatosokért civil közösség a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai osztályán rendezett programon három nagyméretű mandala festmény felajánlásával igyekezett az emlődaganatos betegek helyzetére ráirányítani a figyelmet.

A Díszítsük fel az onkológiák falát! projekt a Mell-véd – Közösség az emlődaganatosokért civil közösség kezdeményezése, amely révén az elmúlt időszakban már több intézmény számára is adományoztak festményeket. Az ez alkalommal az onkológia és a hospice osztály számára felajánlott festményeket emlődaganattal érintett nők – Lengyel Csilla, Tiszai Annamária, és Szocsevka Mariann – készítették,  akik elsősorban önmaguk gyógyulásáért festettek, átélve a művészet mint terápiás módszer élményét.

A rendezvényen szó esett az Integrált Rák-elleni Nemzeti Stratégia szükségességéről és az Európai összefogás a mellrák ellen! elnevezésű európai program fontosságáról is, amelyek célja, hogy az onkológiákon a jövőben még korszerűbb szűrési, gyógyítási, rehabilitációs, palliatív ellátási lehetőségek fogadják az érintett betegeket.

A programon prof. dr. Bodoky György, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai osztályának vezetője is kiemelte a kezdeményezés fontosságát, amelyben az érintettek, a civil szervezetek és a döntéshozók egyidejű részvételét is fontosnak tartja.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top