Szoboravatással indul a XVI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

A Mályvavirág Alapítvány 2022-ben is megszervezi a XVI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét hazai rendezvénysorozatát 2022. január 17-23. között.

Amint a szervező Mályvavirág Alapítvány összefoglalójából kiderül, a Megelőzési Hét középpontjában mindenkor a gyöngy áll. A gyöngy, amely a HPV elleni védelmet szimbolizálja, amely összeköti az egész országot, hiszen ilyenkor mintegy 200 településen gyöngyökből karkötőket fűznek, és ezeket eljuttatják a kórházban fekvő, nőgyógyászati daganattal érintett nőkhöz, azzal az üzenettel, hogy nincsenek egyedül.

A 2022-es kampány címe: Életem Gyöngye

A kampány fókuszaként egy szobrot állítanak és avatnak fel. A női szobor egyik keze a magasba tartva, tenyerében egy mályvavirággal hirdeti a méhnyakrák megelőzés üzenetét. A másik tenyere pedig szirom nélküli virággal a méhén pihen, melyből a szirmok a lábához hullva, egy-egy mécsestartóként szolgálnak a megemlékezésre, azokért a nőkért, akiket elveszítettünk – a sérült szirmokért. A szobrot Cikka drótszobrász készíti.

Az Életem Gyöngye drót-szobornak az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campus (1/A épület- Duna-part) ad helyet, s az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét Megnyitásaként 2022. január 15-én 10 órakor ünnepélyesen avatják fel.

Időpont: 2022. január 15., szombat 10 óra
Helyszín: ELTE, Lágymányosi Campus – 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A (északi épület, fizika épületrész keleti oldal, Duna-part)

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top