Támogató csoportok indulnak daganatos betegeknek

Májusban és júniusban is újabb támogató csoportok indulnak a fővárosi Tűzmadár Házban, amelyekre daganatos betegek jelentkezését várják.

A daganatos betegek pszichoszociális támogatását végző, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház területén működő Tűzmadár Házban évek óta számos programmal várják a rákbetegséggel küzdő betegeket és családtagjaikat is.  Az egyéni konzultációkra és a későbbiekben induló csoportos foglalkozásokra is folyamatosan lehet jelentkezni.

Május 28-án Hellinger-féle családállítást tartanak. A családállítás egy olyan módszer, amellyel az emberek által tudatosan nem érzékelt, csak gátló hatásában megmutatkozó lelki kötés deríthető ki és oldható fel.

Május 29-én indul az érzelmek feldolgozását segítő Co-counseling (kölcsönös tanácsadás) csoport. A módszer azok számára ajánlott, akik szeretnének rálátni és megszabadulni régóta őrizgetett érzelmeiktől és ebben a feldolgozó munkában szívesen kapnának és nyújtanának segítséget betegtársaiknak.

Május 30-án a Tűzmadár Támaszadó Klub következő foglalkozását tartják.

Június 2-án Artemisz, tudatos jelenlétre épülő, a rákkal való megküzdést segítő csoport kezdődik. A rákbetegeknek és hozzátartozóiknak egyaránt ajánlják az éber figyelmet fejlesztő foglalkozássorozat, mely mindazokat a készségeket, tudásokat foglalja magába, melyek fontosak a betegséggel való megküzdésben, a megfelelő támogatás biztosításában, a saját érzelmi és lelki problémák feldolgozásában.

Július 1-én asszertivitás tanfolyam kezdődik. Az asszertív viselkedés és kommunikáció a pozitív és negatív gondolatok, érzések, szándékok nyílt, őszinte és egyenes, direkt módon való kifejezésének képessége. Érdekeink érvényesítése mások érdekeinek tiszteletben tartása mellett. Segít, hogy felelősséget vállaljunk magunkért és tetteinkért, anélkül, hogy másokat bírálnánk vagy hibáztatnánk. Segít konstruktív megoldást találni akkor, amikor a konfrontáció elkerülhetetlen.

A Tűzmadár Ház rendszeres, heti programok, melyekre előzetes bejelentkezés nélkül várják a résztvevőket:
– hétfőnként 10.30-tól Do-in
– hétfőnként 15 órától akvarell festés
– keddenként 12.45-től nordic walking
– keddenként 15 órától kórus

A programokra a Tűzmadár Ház elérhetőségein lehet regisztrálni:
1097 Budapest, Gyáli út 5-7. Szent László Kórház 1. pavilon
info@tuzmadaralapitvany.hu
(06-1) 455 8100/8607 mellék, (06-30) 790 3841, (06-30) 478 2958

Kapcsolódó cikkek:
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben
Nem lemondani a mindennapi örömökről

Top