Újra nyeregbe ülnek a limfómás betegekért

A Limfóma Világnap alkalmából szeptember 15-én ismét elindul az immár hagyományos fővárosi kerékpáros felvonulás, hogy felhívja a figyelmet a nyirokrendszerből kiinduló rosszindulatú daganatokra.

A Magyar Rákellenes Liga által szervezett kerékpáros felvonulás célja felhívni a figyelmet a limfóma betegség tüneteire és a korai felismerés fontosságára.

Mivel a limfóma elleni fellépés színe világszerte a zöld, a résztvevők zöld színű öltözékkel vagy kiegészítőkkel fejezhetik ki szolidaritásukat. A felvonuláson saját biciklivel, vagy a BKK által biztosított zöld MOL Bubi kerékpárokkal lehet részt venni. Házigazda: Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A 2023. szeptember 15-én, pénteken zajló felvonulás a Dél-pesti Centrumkórház Szent László Kórház telephelyétől (1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7., 20 és 22 épület közötti zöld terület) 10 órakor indul.

Tervezett útvonal: Szent László Kórház – Albert Flórián út – Vágóhíd utca – Üllői út – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Attila út – Krisztina körút – Magyar Jakobinusok tere – Kék Golyó utca – Országos Onkológiai Intézet főbejárat

Tudjon meg többet a limfómáról:
Sosem volt kétsége, hogy legyőzi a betegséget: céltudatos gyógyulás a limfómából
Limfóma: alattomos nyirokrendszeri betegség

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top