Van még ingyenes oltóanyag az orvosoknál

Bár az influenza lecsengőben van, a járvány visszaszorulása ellenére akár márciusban is előfordulhatnak megbetegedések, ezért a krónikus betegeknek még mindig érdemes lehet kérniük ingyenes védőoltást.

Dr. Ócsai Lajos, a tisztiorvosi szolgálat járványügyi főosztályvezetője a Rákgyógyítás.hu kérdésére elmondta: az influenzajárvány ugyan lefutóban van, ám a következő időszakban még valószínűleg ezrek betegszenek meg, ezért a krónikus betegeknek nem árt továbbra sem az óvatosság.

A mostani, 2008-as szezonban is a korábbiakhoz hasonló nagyságrendben álltak rendelkezésre az ország minden területén az ingyenes influenza-ellenes oltóanyagok, s ezekből még a legtöbb területen maradt is készleten. Azoknak, akiknek alapbetegségük, gyógykezelésük, esetleg életkoruk miatt legyengült a szervezetük, az influenzafertőzés nyomában fellépő esetleges szövődmények akár súlyos következményekkel is járhatnak. A védőoltás felvétele után a védettség 10-14 nap alatt alakul ki.

A tisztiorvosi szolgálat hétfőtől-csütörtökig 9 és 13 óra között, valamint pénteken 9 és 12 óra között hívható ingyenes járványügyi tájékoztató száma: 06-80/204-217.

Kapcsolódó cikk:
Közeleg az influenza, újra kérhető védőoltás

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top