Vastagbélrák: telefonos segítség a betegeknek

A Meggyógyulhatsz Egyesület két telefonvonalat is beüzemelt, amelyeken a vastagbélrákos és végbélrákos betegeknek igyekeznek praktikus információkkal szolgálni, valamint a gyakorlati segítség mellett lelki támaszt nyújtani.

Dobolyi László, a civil szervezet vezetője elmondta: a betegséggel kapcsolatos kérdésekben a (70) 222-5212-es szám tárcsázható, míg a rehabilitációs foglalkoztatásról, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségéről a (70) 212-6606-os telefonszámon kérhetők információk. Az egyesület folyamatosan igyekszik felvenni a kapcsolatot az ország munkaügyi kirendeltségeivel, hogy naprakész információval szolgálhasson a csökkent munkaképességű betegek elhelyezkedési lehetőségeiről is.

A Meggyógyulhatsz Egyesület elnöke a szolgáltatás létjogosultságát azzal indokolta: a betegek sokszor nem kapnak kielégítő tájékoztatást az ellátásuk során, az orvosok leterheltsége miatt gyakran nincs idő arra, hogy feltegyék az őket foglalkoztató, illetve aggasztó kérdéseiket. A civil szervezet ugyan budapesti székhelyű, ám az ország egész területéről várja a hívásokat. Célkitűzésük szerint igyekeznek segíteni abban, hogy a betegséggel frissen diagnosztizált betegek megismerhessék sorstársaik tapasztalatait, ezáltal maguk is magabiztosabban küzdhessenek a betegséggel.

Kapcsolódó cikkek:
Válaszok nélkül távozunk a kórházból
Vastag- és végbélrák: a tumort veszik célba
Béltükrözés: a gyógyítás alapja a diagnózis
KRAS génvizsgálat a hatékonyabb kezelésekért
Rákbetegség: nincs miért szégyenkezni

Top