7 ezer bátor táborozó gyűjtött már erőt a gyógyuláshoz

Forrás: batortabor.hu

Átlépte a 7000. táborozó a Bátor Tábor kapuit. Az alapítvány önkéntesei és munkatársai 14 éve dolgoznak azért, hogy sorsfordító, életre szóló élményeket nyújtsanak a daganatos és más krónikus betegséggel élő gyerekeknek és családjaiknak.

A Bátor Tábor Alapítvány évi 15 turnusban már mintegy ezer érintettnek biztosít lehetőséget arra, hogy a hétköznapok gondjait maguk mögött hagyva olyan élményeket szerezzenek, amelyek testi és lelki felépülésüket segítik, ráadásul teljesen térítésmentesen.

Lovaglás, íjászat, evezés, falmászás, színjátszás. Csak néhány azok közül a tevékenységek közül, amelyeket a táborozók a kórtermekből kiszabadulva kipróbálhatnak, hogy a sok megpróbáltatás után elhiggyék: nincs előttük leküzdhetetlen akadály sem a táborban, sem a tábor kapuján túl. Mindezt a legnagyobb biztonságban tapasztalják meg, amelyet az alaposan felkészített egészségügyi és önkéntes csapat jelenléte, állandó figyelme biztosít. A tábori programok célja, hogy a táborozók önbizalmukban megerősödve hagyják el a tábort, amely új lendületet ad a gyógyuláshoz vezető úton.

„A Bátor Táborban visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz az embertől. Akinek ki kellett hagynia akár csak egy évet az életéből, az itt, ha mindent nem is, de sűrítetten sok mindent visszakaphat” – fogalmazott egy táborozó.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top