Csomó és mellfájdalom (jelige: Tessza)

Én egy majdnem 20 éves lány vagyok, s tavaly októberben voltam egy ekográfiás vizsgálaton, mert éreztem egy csomót a bal mellemben, ami fájt ha megérintettem. Ott akkor nem találtak semmit, de csak nem múlt el, s az a csomó azóta nagyobb lett, és ugyanúgy fáj. Az a gond, hogy van, hogy alig érek hozzá, s máris fáj, a csomót inkább akkor érzem, mikor a hátamon fekszem. De az is gond, hogy gerincferdülésem van, s talán ezért is kényelmetlen minden melltartó, és van hogy az a vas része nyomja ott belül, ahol fáj.

Azt szeretném kérdezni, mi lehet a fájdalomnak, s a csomónak az oka, s mért csak háton fekve érzem? Lehet csak a melltartó, vagy más oka is van? Terhes nem lehetek, mert még szűz vagyok.

Fiatalabb életkorban általában nem rosszindulatú daganat okozza a mellben található csomókat, ezek általában jóindulatú elváltozások, például úgynevezett fibroadenomák vagy masztopátiás csomók. Ugyanakkor látatlanban természetesen nem diagnosztizálhatjuk, hogy Önnél pontosan mi állhat a háttérben. Panaszaival érdemes a háziorvosát felkeresni, aki szükség esetén továbbirányíthatja szakrendelésre.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata
Emlőrák
Patológiai vizsgálatok: mikroszkóp alatt a világ
Emlőrák: semmit sem szabad halogatni
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Mellvizsgálat, epitheliosis
Tojásnyi duzzanatok a mellekben
Csomó a mellbimbóban
Fájdalmas csomó a mellben
Apró csomó az egyik mellben
Befelé húzódó mell
Emlőrák 16 évesen?
Esély a mellrákra 17 évesen
Fájó mell
Csomók a hónaljban, halogatás
Mammográfia 32 évesen
Hangárnyék a mellben
Mellrák bizonytalanságai
Fájdalom a műtött mellben
Megvastagodott műtött mell
Mellrák: van más mód?

Top