Májrák vese áttéttel

Nagypapámnál (75 éves) 30 éve diagnosztizálták a cukorbetegséget és már a kezdetektől inzulinozza magát. A cukortól már teljesen megvakult és a jobb lábfejéből vágtak is le 3 lábujjat. Két hete rosszindulatú daganatokat találtak a máján, egyet a veséjén, s az epéjében is találtak egy jó párat.

Azt mondták, nem lehet műteni, a kezeléseket sem ajánlják már. Szinte az egész napot átalussza, a gyógyszereit nem hajlandó bevenni, még a Béres cseppet sem. Nincs vizelete, nem is eszik, csak a cukros víz van az ágya mellé készítve, nehogy rosszul legyen a cukorbetegség miatt.

Mivel tudom megmenteni az életét? Nagyon nem akarom, hogy még elmenjen! Kérem, hogy írjanak egy kicsit bővebben a B17-ről és a DCA-ról, mert erre a kettőre gondoltam.

Valószínűleg nem májrák vese áttétjéről, hanem egy másik daganat májáttétjéről lehet szó, ez a gyakoribb. Levele alapján nem lehet megmondani, hogy epehólyagrákról van-e szó, amely májáttéteket, esetleg a vesébe is áttétet adott, vagy veserákról, amely áttétes gócokat hozott létre a májban vagy valamilyen más kiinduló (primer) daganatról, de valószínűsíthető, hogy kiterjedt daganatos betegségről van szó, amelyet a nagypapája egyéb kísérő betegségei és általános állapota miatt nehéz vagy egyáltalán nem lehet kezelni. (Amikor szétterjedt egy daganatos betegség, egy-egy góc műtéti eltávolításától nem várható javulás, a gyógyszeres kezeléseket pedig a kísérőbetegségek és az általános állapot is gátolhatja.)

Az, hogy az egész napi alvás hátterében mi lehet, szintén nem lehet megmondani csupán a levele alapján. A laboreredmények adhatnának több felvilágosítást, hogy például veseelégtelenség, májelégtelenség (májkóma) vagy valamilyen más eltérés áll-e a háttérben, s okozza a jelentős aluszékonyságot.

Az Ön által írt két szerről nem tudunk részletesebben írni, mert nem áll ezekkel kapcsolatban olyan szakmailag-tudományosan alátámasztott ismeretanyag rendelkezésre, amelyekre alapozva bővebb tájékoztatást lehetne adni, hogyan hatnak ezek a készítmények előrehaladott daganatos betegeknél. Az alternatív készítményekkel a legtöbbször az a gond, hogy hiába kapunk sok kérdést velük összefüggésben, általában nem végeztek velük a gyártók/forgalmazók olyan kiterjedt klinikai vizsgálatokat, amelyek adott betegségben alátámasztanák hatásosságukat, például hogy bármilyen módon befolyásolnák a rosszabbodásig eltelő időt vagy a teljes túlélést. Levele alapján nagyapjánál reálisan nem lehet gyógyulást várni, a daganatos folyamat túlságosan kiterjedt.

Kapcsolódó cikkek:
Epehólyagrák
Veserák
Veserák: célzott terápiák a gyógyulásért
Veserákban is hatásos az érgátló terápia
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?
Veszélyesek lehetnek a csodaszerek
Az étrendkiegészítő nem gyógyszer
Gyógyszerfejlesztés: küzdelem az idővel

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Eperák vagy veserák?
Májáttét, besárgulás, hallucinációk
Vesedaganat?

Vesefájdalom, kontroll UH
Epepolip panaszai és műtéte

Epeúti rák lehetséges terápiája

Epehólyagrák és láz
Epetumor kezelés nélkül

Epekő, rosszindulatúság esélye
Áttétes epehólyagrák
Vigasztaló unoka
Epehólyagrák

Top