Növekvő csomó a mellben, hónaljban (jelige: félek)

Sajnos pár éve találtam egy csomót a mellemben és a hónaljamban, de sokáig nem okozott gondot és nem is változott, de sajnos most azt vettem észre, hogy megnőtt és néha enyhe fájdalmat is okoz. Tudom, hogy a legjobb módszer, ha elmegyek orvoshoz, de nagyon félek tőle, mert azok a rokonaim, akik orvoshoz fordultak, sajnos már nem élnek.

Mi is csak azt javasolhatjuk, hogy igen, a legjobb módszer, ha elmegy orvoshoz! Rokonai levelében említett halálát nem az orvoshoz fordulás okozta, hanem az a betegség, amely miatt orvoshoz fordultak – talán már későn.

Az időben elfedezett emlőrákok esetében nagyon sokat fejlődött az orvostudomány a műtét utáni kezeléseket illetően az elmúlt negyedszázadban is, különösen az elmúlt évtizedben, s javultak mind a gyógyulási, mind a túlélési eredmények. A halogatás miatt előrehaladottabb stádiumúvá váló, esetleg már más szerve(ke)n áttétet adó daganatoknál sokkal rosszabbak a kilátások.

Gondoljon bele: ha nincs komoly baj, akkor megnyugszik, s nem kell tovább idegeskednie. Ha netán baj van, akkor pedig az nem fog magától elmúlni, csak rosszabbodni. Egyetlen érv sem szól tehát amellett, hogy ne menjen el kivizsgáltatni magát!

Kapcsolódó cikkek:
Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata
Emlőrák
Patológiai vizsgálatok: mikroszkóp alatt a világ
Emlőrák: semmit sem szabad halogatni
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Csomó és fájdalom a mellben
Csomó és mellfájdalom
Mellvizsgálat, epitheliosis
Tojásnyi duzzanatok a mellekben
Csomó a mellbimbóban
Fájdalmas csomó a mellben
Apró csomó az egyik mellben
Befelé húzódó mell
Emlőrák 16 évesen?
Esély a mellrákra 17 évesen
Fájó mell
Csomók a hónaljban, halogatás
Mammográfia 32 évesen
Hangárnyék a mellben
Mellrák bizonytalanságai
Fájdalom a műtött mellben
Megvastagodott műtött mell
Mellrák: van más mód?

Top