Mellrákfórum betegklub alakult

Június 4-én indult útjának a Mellrákfórum csapat betegklubja, amelynek a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház ad otthont. A szervezők célja, hogy a mellrákkal diagnosztizált betegek hiteles és számukra érthető, használható információkhoz jussanak.

Az alapítók: dr. Kenessey Andrea, Balassa Gabriella és Tamási Mónika. (A mellrákon túlesett fiatal szakorvossal, dr. Kenessey Andreával készült riportunk itt olvasható.)

A programról részletesen Balassa Gabriella beszélt. „Mi Kőbányához kötődünk, így egyértelmű volt, hogy ott szervezzünk klubot, ráadásul a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban nincs ehhez hasonló program, ezért mindenképpen hiánypótló a kezdeményezés. Természetesen a Mellrákfórum klub mindenki számára nyitott, nem kell, hogy a kórház betege legyen. Mi mindenkit szívesen látunk.”

A tervek szerint a klubnapok tematikusak lesznek, ami azt jelenti, minden alkalom egy központi téma köré épül, emellett lesz mód közvetlen beszélgetésre, ahol a résztvevők kérdezhetnek egymástól, és a jelenlevő szakemberektől. A szervezők beszámolója szerint az első klubnapon fele-fele arányban vettek részt a weboldal fórumát követők, valamint a kórházban kezelésben részesülők. A társaságban volt, aki épp kemoterápiát vagy sugárkezelést kapott, volt, aki már évek óta túl van a betegségen, és volt olyan, aki most áll döntés előtt, hogy vállalja-e a kezelést vagy sem. Mindenki bemutatkozott, elmondta a történetét, a felmerülő kérdésekre pedig dr. Lengyel Erzsébet főorvos válaszolt.

A Mellrákfórum betegklub ezentúl minden hónap első csütörtökén 17 órától várja a sorstársakat. A következő klubnapra pszichológust hívnak előadónak, de speciális fehérnemű-, valamint protézisbemutató és tanácsadás is a tervezett program része. Azt szeretnék, hogy a klubtalálkozókon elismert szakemberek bevonásával minőségi segítséget nyújthassanak, ehhez folyamatosan várják a témajavaslatokat is.

További információk:
Balassa Gabriella
Telefon: (0630) 922-6503
E-mail: info@mellrakforum.hu
Internet: mellrakforum.hu

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top