Mellfájdalom 22 évesen (jelige: Micu)

Olyan problémám van, hogy egy hete kb. a bal mellem hónalj felőli oldalán egy kis részen fáj, de nem folyamatosan, hanem csak nyomásra, illetve ha azon az oldalon fekszem és abból felemelkedem, olyan mintha lenne ott valami de végzek önvizsgálatot, és nem tapintottam ott semmit. Ugyan itt 14 éves koromban volt egy csomóm, amit most már nem érzek ott, mintha felszívódott volna, de akkor megvizsgálták és nem találták rosszindulatúnak, azt mondták, hogy ha akarom műttessem ki, de nem muszáj. Kérdésem, hogy lehet-e ilyen, hogy eltűnik a csomó pár év múltán? Most 22 vagyok. Illetve, hogy mi okozhatja a fájdalmat?

Még annyit hozzáfűznék, hogy az utóbbi két hónapban a menstruációs ciklusom közepétől mindkét mellem fájt, majd elmúlt ez a menses után, évekig meg mindig a hasam fájt, a mellem soha eddig a két hónapig. Illetve most kb. a ciklusom közepe óta áll fenn ez a bal oldali fájdalom, és csak ott fáj ahogy leírtam, és a többi része, illetve a jobb mellem nem. Ezt is lehet a ciklusnak tulajdonítani? A fogamzásgátló tabletta vagy a pajzsmirigy alulműködésem befolyásolhatja ezt? Évekig Lyndinette 20-t, most Melianet szedek kb. 3 éve, két éve kezelik a pajzsmirigyem L-Thyroxinnal. A problémám, hogy a nőgyógyásztól nem kaptam időpontot ultrahangra, ő erre azt mondta, hogy ez még belefér a normálisba.

Nagy valószínűséggel a két mellben jelentkező fájdalmait hormonális elváltozások okozzák, mert ahogy részben Ön is írja, összefügg a menstruációs ciklussal is. Feltételezzük, hogy nőgyógyásza is végzett tapintásos vizsgálatot az emlőnél és a nyirokrégiókban, s mivel nem észlelt tapintással kórosat, ezért sem tartotta indokoltnak a további vizsgálatok elvégzését.

Nem valószínű, hogy a pajzsmirigy betegségével függene össze a bal mell alatti fájdalom, illetve az emlőkben jelentkező fájdalom. A leírása alapján az egy hete jelentkezett bal mell alatti fájdalom, akár független is lehet a melltől, lehet például mellkasi izomhúzódás vagy izomzúzódás is, főleg, hogy nyomásra és testhelyzet-változtatásra is fáj. Amennyiben ez a panasza nem szűnik, háziorvosától is kérhet vizsgálatot, tanácsot, hogy indokoltnak látja-e a részletesebb kivizsgálást.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata
Emlőrák
Patológiai vizsgálatok: mikroszkóp alatt a világ
Emlőrák: semmit sem szabad halogatni
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni
Daganatsebészet: a rák elsődleges gyógymódja

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Növekvő csomó a mellben, hónaljban
Csomó és fájdalom a mellben
Csomó és mellfájdalom
Mellvizsgálat, epitheliosis
Tojásnyi duzzanatok a mellekben
Csomó a mellbimbóban
Fájdalmas csomó a mellben
Apró csomó az egyik mellben
Befelé húzódó mell
Emlőrák 16 évesen?
Esély a mellrákra 17 évesen
Fájó mell
Csomók a hónaljban, halogatás
Mammográfia 32 évesen
Hangárnyék a mellben
Mellrák bizonytalanságai
Fájdalom a műtött mellben
Megvastagodott műtött mell
Mellrák: van más mód?

Top