Szolnokon felvonulnak a rák ellen

Látványos demonstrációnak ígérkezik ebben az évben is Szolnokon az a felvonulás, amely keretében a megyeházától a Tiszavirág hídra sétálnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkező résztvevők, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a rákkal küzdő emberekre, s hogy bárkit érinthet a fenyegető betegség, ezért minden szűrővizsgálati lehetőséget ki kell használni.

Amint arról Furcsa Józsefné, a Rák Ellen Együtt Egymásért Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület elnöke a Rákgyógyítás.hu portált tájékoztatta, nemcsak Szolnokról, hanem a térségből is várnak résztvevőket 2015. október 8-án csütörtökön a szolnoki megyeházán tartandó szakmai előadásokra, majd az azokat követő belvárosi sétára.

Amint arról Zanáné Komáromi Edit egyesületi titkár tájékoztatást adott, az előzetes program szerint dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitja meg a rendezvényt, majd dr. Agócs Gabriella pszichiáter a daganatos betegségben a testi-lelki egészségért való küzdésről tart előadást. Dr. Lengyel Anna, a szolnoki Hetényi Géza Kórház onkológiájának adjunktusa a daganatos betegségek által kiváltott fájdalmak csillapításáról beszél, majd Maroska Anikó, a kórház ápolási igazgatója tart előadást az ápolóknak a betegekkel való kapcsolatáról és a rákszűrésekben vállalt szerepéről.

A programban felszólal dr. Mészáros Ágnes, a méhnyakrák ellen küzdő Mályvavirág Alapítvány nagykövete, illetve Bordásné Ignácz Ildikó, a területileg illetékes kormányhivatal közegészségügyi osztályának egészségfejlesztője, aki a lakosság egészségi állapotáról ad áttekintést. Az előadásokat Péter Mária bemutatkozása zárja, aki egykori végbélrákos betegként szerzett tapasztalatairól írt „Öt éven túl” című kötetét mutatja be.

Előadások helyszíne: Szolnok, Kossuth út 2., megyeháza díszterem
Előadások időpontja: 2015. október 8. csütörtök 13-16 óra
Séta útvonala: Szolnok, megyeháza – Tiszavirág híd
Séta időpontja: 2015. október 8. csütörtök 16 óra

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top